Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

La banda sonora d'una nit d'estiu al Grec Festival de Barcelona

dl. 20/06/2022 | 18:30 H

Diverses, màgiques, refrescants... Així són les nits de música que us ha preparat el Grec 2022 Festival de Barcelona, amb propostes sorprenents, estimulants i per a tota mena de públics.

No hi ha un Grec, sinó molts, potser un per a cada espectador o espectadora... Ho veureu si consulteu la programació musical del Festival d'estiu, on trobareu des dels sons més radicalment moderns a les propostes simfòniques més clàssiques, però sempre amb un punt diferent. Una Nit de fado amb convidats excepcionals, concerts de cantautors locals com Roger Mas, grans de la chanson com Jane Birkin, parelles insòlites com les que formen el cantant Salvador Sobrali el pianista Marco Mezquida o una interpretació conjunta de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i l'artista visual Alba G. Corral són només algunes de les propostes que no us hauríeu de perdre.

Entre els espais més destacats del Grec musical, el Teatre Grec. El recinte de Montjuïc és un espai ideal per viure a la fresca la màgia d'una nit estiuenca, i més amb propostes tan destacades com les programades enguany. El 5 de juliol podrem compartir amb el cantautor Roger Mas els vint-i-cinc anys de l'edició del primer disc i, uns dies més tard, el 14 de juliol, tindrem al recinte, per primera vegada en la seva carrera, Els Pets, que presenten el disc 1963.

Torneu l'endemà, 15 de juliol, al recinte de Montjuïc i deixeu que els fados d'una jove veu i els d'un clàssic del gènere us acaronin les orelles. I és que podrem escoltar en un sol concert la veu d'un dels valors més joves i aplaudits del fado actual, Cuca Roseta, que tindrà una convidada especial: la jove trompetista, saxofonista i cantant Andrea Motis, que s'atreveix a fer una passa més fora de la seva zona de confort musical amb uns resultats que prometen. Amb ells, el veterà fadista Camané i l'excepcional pianista portuguès Mário Laginha.

El 19 de juliol, serà un dels moments més vibrants de la programació del Teatre Grec, amb una Jane Birkin que, a "Oh, pardon, tu dormais..." El concert, se'ns mostra com a intèrpret, però també com a autora de cançons. La seva veu omplirà de màgia sota les estrelles una de les nits més esperades del Grec musical. 

Però el Teatre Grec serà també escenari d'homenatges. El primer, el 18 de juliol, dedicat a Stephen Sondheim, pare del teatre musical, a qui una orquestra, la Pops Symphony, i una pila de grans veus retran tribut des de Montjuïc. I el dia 20 de juliol, al mateix recinte, tot de músics de l'escena catalana interpretaran els temes de Malalts del cel (2016), l'últim disc de Jaume Sisa, que el cantautor no ha arribat mai a dur a l'escenari ell mateix. Ho faran en nom seu un seguit d'artistes de primera línia, entre els quals Maria ArnalTroncoTarta RelenaQuimi Portet o Marina Rossell, en un concert titulat Malalts del cel · Sisa.

El recinte del Teatre Grec acull igualment experiències musicals singulars. Apunteu, perquè segurament no us voldreu perdre el 22 de juliol la interpretació que farà l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) de La cançó de la Terra, de Mahler. Dirigeix Matthias Pintscher, que té el tenor Stuart Skelton i la contralt Jennifer Johnston com a solistes. L'espectacle, pareu atenció, es completa amb unes projeccions d'imatges creades per ordinador per l'artista visual Alba G. Corral

Igual de singular serà el concert que aplega al recinte de Montjuïc el dia 23 de juliol, al cantant portuguès Salvador Sobral, un enamorat del jazz que formarà una parella musical insòlita amb el pianista menorquí Marco Mezquida, un dels grans valors de l'escena jazzística nacional i internacional. La unió d'aquests talents promet donar com a resultat una de les vetllades més especials del festival.

Enguany, la música s'estendrà també per la plaça de Margarida Xirgu, que acull concerts gratuïts els dies 30 de juny, i 1 i 2 de juliol amb el projecte Tarquim, els Tronco i Joana Dark, respectivament, però la programació musical del Festival inclou també moltes cites en recintes tancats. Al Mercat de les Flors trobareu el dia 7 de juliol a l'artista gallega Mercedes Peón defensant l'espectacle Osmose, un muntatge musical entre la tradició, l'electrònica, l'art visual i els ambients industrials que té molt de polític.

Ja a Av. Paral·lel, 62, el nou espai musical de la ciutat es presenta en societat amb els concerts de Tarta RelenaLos Sara Fontan i Cocanha, que protagonitzen una recerca musical sobre les dones que treballaven a l'antiga factoria tèxtil de Fabra i Coats titulada 4132314. Al mateix espai, el 16 de juliol veureu el flamenc de Rocío Márquez creuar-se amb l'electrònica de Bronquio a Tercer cielo; escoltareu a la cantautora Gemma Humet el 22 de juliol i descobrireu la veu de Lucas Bun, el 28 de juliol.

Els sons simfònics amb afegits especials tenen també el seu espai al Grec 2022 Festival de Barcelona. Al Palau de la Música, el 15 de juliol l'Orfeó Català interpretarà una Missa de Rèquiem de Mozart amb direcció d'escena del coreògraf Pere Faura i, el 18 de juliol el Cor de Noies de l'Orfeó Català durà a escena un Stabat Mater de Pergolesi amb direcció d'escena de Marc Rosich.

Recordeu, finalment, que els amants del flamenc tenen un festival propi, Desvarío, que aplega grans noms del cante i el baile (Vanesa AibarArcángelPepe Habichuela...) i que se celebra entre el 22 i el 24 de juliol al pati de la Seu del Districte de Nou Barris.

Si no us voleu perdre la banda sonora de Barcelona aquest mes de juliol, consulteu la programació musical del Grec 2022 Festival de Barcelona.

Comparteix aquest contingut