Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

La Filmoteca repassa durant el Grec la cinematografia australiana i neozelandesa

dv. 28/06/2019 | 13:45 H

El cinema també té un paper destacat en la programació del Grec 2019. Ho veureu si visiteu la seu d'una institució que, durant uns dies del mes de juliol, es converteix en còmplice del festival d'estiu de Barcelona i programa el cicle Imatges dels antípodes, amb una tria de pel·lícules procedents de les cinematografies australiana i neozelandesa i amb el director Bruce Beresford com a convidat especial.

Ja sabeu que el Grec Festival de Barcelona està embarcat des del 2017 en un viatge que el porta a recórrer les escenes de mig món. Si en una primera edició el festival va projectar la mirada sobre el Mediterrani i, en la segona, sobre Àsia, ara cobreix la distància que va des d'Oceania a Amèrica del Nord.

La Filmoteca de Catalunya s'ha volgut afegir al viatge del Grec i hi aporta una dimensió nova: la cinematogràfica. Sí, en l'edició d'enguany veureu quatre sessions especials de temàtica americana a Sala Montjuïc, el cinema a l'aire lliure que s'instal·la cada estiu al castell de Montjuïc (dies 5, 10, 19 i 31 de juliol). Però si el que us interessa és el cinema fet a Oceania, haureu de passar-vos per la Filmoteca.

Un total de setze films formen el cicle complet, que arrenca el 2 de juliol amb la projecció de Ladies in Black, un film interpretat per Julia Ormond i Vincent Pérez, entre d'altres, que va dirigir Bruce Beresford el 2018. I el mateix director, arribat des d'Austràlia, s'encarregarà de presentar personalment la primera projecció del film, que es tornarà a veure el dia 4 de juliol.

Si sou mitòmans i no heu pogut veure Beresford en la sessió del dia 2, no desespereu: teniu una altra oportunitat al dia següent, 3 de juliol, quan el director presentarà la primera projecció d'un altre dels seus films, The Fringe Dwellers, una pel·lícula del 1986 amb els aborígens australians com a protagonistes.

El cicle, amb dues projeccions de cada títol seleccionat, continuarà fins al 27 de juliol, amb títols coneguts com Australia, el film signat el 2008 per Baz Luhrmann, amb Nicole Kidman i Hugh Jackman en el repartiment; Muriel's Wedding, la fabulosa història nupcial dirigida el 1994 per Paul John Hogan que va ser un dels primers films on vam veure actuar Toni Collette; o Gallipolli (1981), la pel·lícula històrica de Peter Weir on us retrobareu amb un jove Mel Gibson.

Mad Max: Fury Road (George Miller; 2015) o la macabra història que ens explicava Peter Jackson el 1994 a Heavenly Creatures formen part igualment d'un cicle on també trobareu clàssics del 1953 com Botany Bay (amb un cruel James Mason fent de capità) o una pila de propostes més que potser encara no coneixeu però que és urgent que descobriu.

No us perdeu el cicle de cinema que ha preparat la Filmoteca de Catalunya per acompanyar en el seu viatge pels antípodes el Grec 2019 Festival de Barcelona.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades