Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

La sostenibilitat al Grec ha arribat per quedar-se

dj. 16/11/2023 | 12:00 H

El Grec Festival de Barcelona – Teatre Grec ha assolit un èxit significatiu aquest any, no només en termes artístics, sinó també en la seva iniciativa sostenible. Les últimes dades revelen que el festival ha emès un total de 305,86 tones de CO₂, marcant una reducció substancial de 47,04 tones en comparació amb el 2022.

Amb un compromís clar en la lluita contra el canvi climàtic, el Grec ha pres una acció decisiva compensant 300 tones d'aquesta emissió mitjançant el segell CleanCO2. Els crèdits s'han invertit en el projecte “Clean cooking & water Kenya”, centrat a millorar els fogons de cuina utilitzats per la comunitat de Shimba Hills. La inversió econòmica en aquesta iniciativa contribueix no només a la reducció de la petjada de carboni, sinó també a l'avanç en el medi ambient i el benestar social de la regió.

El segell CleanCO2, que ha estat una peça clau d'aquest èxit ambiental, té com a objectiu la compensació d'emissions de carboni a través d'inversions en projectes sostenibles. A més, es busca millorar l'entorn social on tenen lloc les activitats emissores de carboni.

A banda de les xifres notables en termes d'emissions i compensació, el Grec ha implementat mesures efectives per reduir els residus, especialment els plàstics. La promoció del got reutilitzable i el subministrament d'aigua no envasada han jugat un paper fonamental en aquesta reducció significativa.

Ara, amb aquestes xifres positives de reducció d'emissions i la compensació quasi completa a través del projecte a Kenya, el Grec Festival de Barcelona – Teatre Grec es consolida com a exemple en la indústria cultural, demostrant que l'èxit artístic pot anar de la mà amb la sostenibilitat ambiental.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades