Barcelona cultura

Noticies

L’Àfrica barcelonina, als centres cívics de la ciutat

dc. 09/06/2021 | 11:15 H

Les activitats tenen com a escenari més d’una dotzena de centres cívics barcelonins que han treballat amb artistes afrodescendents o de la diàspora africana a Barcelona per preparar un seguit d’activitats i tallers que toquen disciplines molt diverses que van des de la música i la dansa fins al cinema, passant per la moda i el disseny o les arts plàstiques. Totes busquen descobrir-nos les moltes cares d’Àfrica a la ciutat.

Si us interessen la música i la dansa, apunteu-vos-ho, perquè teniu cites els divendres 18 de juny i 9 de juliol al Centre Cívic Sant Andreu, on munten un taller de danses africanes, com el kuduro d’Angola i el coupé-décalé de Costa d’Ivori, pensat per acabar amb els imaginaris racistes. També hi tindreu dansa: en aquest cas, una mostra de les danses urbanes més noves que es ballen a les ciutats del continent, al Centre Cívic Sarrià, on el dijous 1 de juliol munten la trobada Africa Street Dance Connections. I aquestes mateixes danses urbanes seran el tema d’unes jornades de debat al Centre Cívic Barceloneta que, el divendres 2 de juliol, protagonitzen els artistes Oulouy i Ruth Prim i Sofia Mae (Cia. Roots), entre altres.

Un concert de Marga Mbande i Albert Casanova, dos artistes entre Catalunya, l’Àfrica i el Carib, el dissabte 3 de juliol, al Centre Cívic Torre Llobeta; tallers de percussió i dansa tradicional malinke (o mandinga) com el que munten el mateix dissabte 3 de juliol al Centre Cívic Can Verdaguer; mostres de cant gnawa del Marroc com la que ens ofereix el Centre Cívic Bon Pastor el divendres 9 de juliol; o bé el taller de cant africà que munta Momi Maiga el dimecres 14 de juliol, a la Casa Orlandai, formen el conjunt de propostes musicals que ofereixen aquests dies els centres cívics.

Però n’hi ha més. Si us interessa la moda africana, sempre acolorida i alegre, recordeu que, des del Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, una experta en el tema, Verónica Bosio Baita, us durà a fer una ruta per botigues de moda africana amb un encant especial els dies 2 i 5 de juliol, i que al Centre Cívic Vil·la Urània, el dijous 1 de juliol, munten una conferència i una taula rodona amb el títol “L’afro: oportunitats i dificultats en el món tèxtil”.

Les propostes audiovisuals també hi seran representades el dijous 10 de juny, amb la projecció del film Mabata Bata (amb xerrada i sessió de DJ), del director Sol de Carvalho, basat en un conte de l’autor moçambiquès Mia Couto, però també amb la proposta audiovisual i performativa de Micaela Mahi Cuyami Oda a Negrura!, que ens parla, amb poesia i imatges, de la diàspora africana.

L’artista i performer Montserrat Anguiano, per la seva banda, oferirà dues sessions en què les arts plàstiques tenen un paper destacat. Són un work in progress que utilitza la pintura per parlar-nos de la lluita feminista i antiracista i que es farà el 28 de juny al Centre Cívic Sagrada Família, i una performance visual i plàstica que podrem veure el dimecres 7 de juliol al Centre Cívic Parc Sandaru.

 

Totes les activitats són gratuïtes, però és imprescindible fer reserva.

Fes clic per a més informació i reserves

 

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades