Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

Un gran Grec per a públics de talla menuda

dl. 13/06/2022 | 15:45 H

Si us han dit que el Grec Festival de Barcelona és cosa de persones grans, us han engalipat de mala manera. Part de la programació està feta a la mida dels més petits i petites de la casa.

Espectacles de dansa, muntatges teatrals, animació al carrer, titelles, objectes que expliquen històries i fins i tot una tarda sencera de festa familiar amb música, tallers i les activitats més sorprenents. Tot ho trobareu en l'edició d'enguany del Grec Festival de Barcelona.

La primera quinzena de juliol serà un paradís per als espectadors més joves, ja que en les primeres dues setmanes del Festival es concentra el gruix de propostes pensades per als nens i nenes i les persones que els acompanyin. N'hi haurà des dels primers dies del mes, però una de les més intenses, el popular Grec en família, es farà esperar fins al 16 de juliol. La gran festa familiar del Festival se celebrarà com sempre als jardins del Teatre Grec, és a dir, al roserar Amargós (a la imatge, una edició anterior. Foto: Alfred Mauve). Allà trobareu escenaris musicals amb convidats tan destacats com Joan Miquel Oliver (a la foto) i Quimi Portet, però també un seguit de tallers que no només són originals i divertits sinó que busquen fomentar la creativitat de la canalla.

Els espectacles pensats per a nens i nenes, però, hauran començat ja els dies 2 i 3 de juliol a la Fundació Joan Miró, on el col·lectiu teatral Agrupación Señor Serrano explicarà als nois i noies, en unes representacions sense presència d'espectadors adults i amb un llenguatge i uns referents entenedors, alguns mites grecs com els de Demèter, les Amazones o Prometeu. És Olympus Kids, una proposta amb objectes, càmeres de vídeo i mil i un recursos per explicar històries d'una manera diferent i especialment entretinguda. Ofereixen tres representacions en dos dies i en cadascuna expliquen un mite grec diferent.

En un altre format, tot un especialista a conferir vida als objectes més diversos, Jordà Ferrer i la seva companyia, Antigua i Barbuda, porten els dies 6, 7, 8 i 9 de juliol a la plaça de Margarida Xirgu, convertida en plaça Major del GrecEl Gran Goril·la. De dimecres a divendres, al vespre, podreu assistir a la plaça a un seguit d'assajos oberts durant els quals coneixereu un simi mecànic de dimensions gegantines que s'alça i es passeja. Torneu dissabte i el veureu representar el seu paper com a protagonista d'un espectacle que ens parla de llibertat, domesticació i mil coses més.

La mateixa plaça Xirgu acull un segon espectacle gratuït que interessarà a la canalla els dies 13, 14 i 15 de juliol. És Maña, una proposta de circ del singular Manolo Alcántara en la qual aquest gran artista construeix un arc amb caixes de tots els pesos i totes les mides fent servir la mínima força possible i, ja ho veureu, el màxim enginy.

Ben a prop, al Teatre Grec, els dies 7 i 8 de juliol, a la nit, una companyia de circ marroquina, el Groupe Acrobatique de Tanger, sorprendrà petits i grans amb les fabuloses acrobàcies i amb el món de vius colors de l'espectacle FiQ (Desperta't!). I, al Mercat de les Flors, els dies 9 i 10 de juliol, Sergi Ots i la companyia Ponten Pie us convidaran, a Bajau, a imaginar com seria per a un ésser humà l'experiència de viure dins de l'aigua com fan els peixos.

No marxeu encara de vacances, perquè queden propostes familiars del màxim interès. Dues tenen com a escenari el Sant Andreu Teatre - saT!, on els dies 13 i 14 de juliol veureu la companyia Thomas Noone Dance explicant-vos la història de La gata que volia canviar el món, un conte dansat amb titelles. Obriu bé els ulls i les orelles, que aquests titelles tenen un missatge solidari i de cooperació per transmetre. 

Finalment, qui passi pel Teatre Condal podrà veure una destacada companyia especialitzada en espectacles de moviment i familiars. És Aracaladanza que, a Loop, ret un homenatge a aquells escenaris on es desenvolupen les històries que ens fan somiar cada cop que anem al teatre.

Si voleu comprovar que, efectivament, el Grec Festival de Barcelona és una cita per a públics de tota mena, veniu amb la canalla veure els espectacles familiars programats enguany. Podeu consultar la programació completa al web del Festival.

 

 

Espais diversos

Del 29 de juny al 31 de juliol

Horaris segons l'espectacle

Preus segons la proposta

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades