Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

Un Grec amb 116.428 espectadors certifica el retorn a la normalitat

dv. 29/07/2022 | 13:30 H

El Grec 2022 Festival de Barcelona tanca la programació d'enguany (encara es podrà continuar veient alguns espectacles durant la primera quinzena d'agost) amb la sensació de normalitat recuperada: no ha calgut suspendre espectacles per la pandèmia, l'ocupació mitjana dels recintes teatrals ha estat d'entre el 80 % (Grec Montjuïc) i el 60 % (Grec Ciutat), s'han eliminat les restriccions i, amb una xifra total de 116.428 espectadors i espectadores, la temporada teatral barcelonina es tanca amb xifres ascendents, trencant així la tendència dels últims temps.

El Grec d'enguany ha complert la tasca de dinamitzar públics i actuar com a motor de la creació escènica, en una edició en què el públic i els artistes han pogut recuperar les sensacions de festivals previs a la pandèmia, amb grans produccions de qualitat, produccions internacionals i una tria d'artistes que han fet palès el talent local.

Amb una programació una mica més limitada que altres anys, en especial pel que fa als concerts, i integrant més que mai els veïns, associacions i establiments de restauració del Poble-sec en les propostes de la plaça de Margarida Xirgu, convertida en una autèntica àgora del festival, el Grec 2022 ha reconnectat a més amb les arrels recuperant el faune que durant molts anys va ser el signe d'identitat gràfica d'aquesta cita estiuenca amb el món de l'escena.

La programació d'enguany ha projectat una mirada cap a Europa i, més concretament, sobre alguns mites fundacionals del continent en muntatges que han anat des d'El Burlador de Sevilla dirigit per Xavier Albertí fins al Paraíso perdidorevisitat per Helena Tornero i Andrés Lima. La llista de propostes ha inclòs també col·laboracions insòlites especialment propiciades pel Grec Festival de Barcelona com la participació de l'Escolania de Montserrat en l'espectacle d'Israel GalvánSeises, o el duet format pel cantant Salvador Sobral i el pianista Marco Mezquida.

Els espectadors i espectadores han pogut gaudir a la ciutat de grans talents internacionals (de Jane Birkin a The Wooster Group, passant per Thomas OstermeierPhia Ménard o Romeo Castellucci, per esmentar-ne alguns), però també han vist la feina d'artistes locals, alguns dels quals han pogut dur a l'escenari els seus espectacles, gràcies en part a les beques Barcelona Crea concedides per l'Ajuntament l'any 2021. A més, les iniciatives dels teatres de proximitat de la ciutat en combinació amb el Grec han permès veure representades o en forma de lectures dramatitzades, un seguit de creacions teatrals d'autors encara no prou coneguts que marcaran la dramatúrgia barcelonina de demà.

Igualment, han debutat en el festival nous espais com El Molino i també el recinte Av. Paral·lel, 62, que han aconseguit atraure un bon nombre d'espectadors i espectadores.

Si parlem de xifres, es calcula que 48.570 persones han assistit enguany als espectacles del Grec Montjuïc, 61.421 persones més als espectacles del Grec Ciutat i 6.437 a les activitats organitzades pel Festival. En total, s'ha venut un 16 % més d'entrades que l'any anterior quan, cal tenir-ho en compte, encara hi havia restriccions vigents.

Entre els espectacles més vistos, per xifres absolutes, al Grec Montjuïc 4.006 persones van poder veure les Tres coreografies del Nederlands Dans Theater-NDT1, 3.960 no es van voler perdre el 28 i mig de La Perla 29 i Oriol Broggi i, finalment, 3.170 van assistir a les representacions d'El burlador de Sevilla, totes tres al Teatre Grec.

I entre les propostes més vistes del Grec Ciutat (en general programades durant períodes més llargs), la comèdia Quant em queda? (9.450 persones), el musical amb escenografia digital Immersive Next to Normal (5.392 espectadors i espectadores); la proposta de Jordi Casanovas Immunitat, amb 6.408 espectadors i espectadores, o la revisió d'un clàssic del segle d'Or a càrrec de Rhum & Cia i la Compañía Nacional de Teatro Clásico El diablo Cojuelo (3.856 persones).

Si voleu més informació sobre com ha estat la darrera edició del Grec 2022 Festival de Barcelona, que es donarà per tancada el 31 de juliol, consulteu el web del Festival d'estiu de Barcelona.

 

Més informació

https://www.barcelona.cat/grec/ca

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades