Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

Un Grec amb tot el cor als teatres de proximitat

dl. 11/07/2022 | 09:45 H

Nou sales de la ciutat acullen les propostes que formen part d'El batec del Grec, un cicle de programació dins del Festival d'estiu de Barcelona que aposta per la dramatúrgia del nostre temps i ofereix un altaveu als autors i autores més nous. En formen part un seguit de lectures dramatitzades i les posades en escena de muntatges com Negatius (Sala Flyhard), Las cosas i Les vedettes (Antic Teatre).

Tot neix d'una iniciativa de la xarxa de teatres de proximitat i el Grec Festival de Barcelona, que van organitzar una convocatòria de textos i projectes sota el lema On el teatre batega 2022-2024, per tal de promoure el teatre català contemporani i les noves dramatúrgies. Així, els espectadors i espectadores podran seguir de prop la trajectòria dels textos seleccionats, fins i tot des d'abans que arribin a escena.

I és que qui vulgui sentir els primers batecs d'una obra teatral pot assistir aquests dies (van començar el 27 de juny i es perllonguen fins al 19 de juliol) a un cicle de lectures dramatitzades que, en escenaris com els del MaldàLa Badabadoc, el Teatre Eòlia, la Sala Fènix o la Sala Versus Glòries, presenta obres d'autors que van de la companyia Mos MaiorumQueralt Riera a Laura GibergaMartí Costa Oliveres o Ferran Joanmiquel, per esmentar-ne només alguns.

Ara bé, part dels textos que es van presentar a aquella convocatòria dels teatres de proximitat i el Grec han acabat arribant als escenaris en forma de coproduccions amb el Grec 2022 Festival de Barcelona. Algunes, com ara Isadora a l'armari(Teatre Akadèmia), una comèdia dramàtica sobre el confinament i l'alter ego de la coneguda ballarina; Aquellas que no deben morir, reflexió sobre la manera com fem front a la mort de Las Huecas (Antic Teatre) o l'examen de la representació de l'hermafrodita al llarg del temps que trobareu a Hermafrodites a cavall o la rebel·lió del desig (Teatre Tantarantana), ja s'han vist. No patiu si us les heu perdut, perquè hi ha moltes possibilitats que les puguem recuperar la pròxima temporada.

Entre la resta de propostes d'El batec del Grec, encara queden algunes que no us podeu perdre. A la Sala Flyhard, per exemple, gaudireu del talent d'una autora, Sílvia Navarro, que recrea a Negatius (del 13 de juliol al 12 d'agost) l'experiència d'una dona fotògrafa invisibilitzada, Gerta Taro. Va ser una de les dues persones que, sota el pseudònim de Robert Capa, van copsar algunes de les imatges més icòniques de la Guerra Civil. 

I a l'Antic Teatre, un dels espais teatrals de la ciutat on es veuen les creacions més innovadores i arriscades, encara podeu gaudir de Las cosas (del 14 al 17 de juliol; a la segona imatge), nova creació en la qual Los Torreznos ens parlen de les coses i de les paraules que fem servir per a referir-nos-hi. Del 22 al 24 de juliol, finalment, podreu submergir-vos en el món dels musicals de Bob Fosse amb el Grup artístic comunitari de l’Antic Teatre, acompanyat per Marta Galán SalaMontserrat Iranzo i Domingo. S'assemblaven aquells mons de fantasia a la vida dels barcelonins i barcelonines de la postguerra? Ells i elles us responen... ballant una estona en un espectacle que reivindica la memòria i, també, la possibilitat d'expressar-se artísticament per sobre de la perfecció tècnica.

Si voleu viure el Grec més contemporani, innovador i, de vegades, arriscat, passeu pels teatres de proximitat de la ciutat i no us perdeu les propostes que formen part del cicle El batec del Grec. Trobareu més informació al web del Grec 2022 Festival de Barcelona i al web dels Teatres de proximitat.

 

Més info:

Teatres de proximitat

https://www.teatresdeproximitat.cat/ca/el-batec-del-grec.html

 

Teatres de proximitat (espais diferents)

Del 29 de juny al 31 de juliol

Horaris segons la proposta

Consulteu el preu de les entrades.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades