Barcelona cultura

Noticies

Visions de l'escena catalana des d'Europa, al blog del Grec

dc. 18/04/2018 | 09:45 H

Com es veu l'escena catalana des de fora de Catalunya? El periodista i escriptor Andreu Gomila els ha fet aquesta pregunta a alguns dels molts creadors catalans que treballen ara mateix en diversos països europeus o que han tornat a Catalunya després de desenvolupar la seva activitat artística en un altre país.

En podreu llegir les respostes al blog del Grec Festival de Barcelona, on coneixereu els punts de vista de tres coreògrafs amb opinions diverses. Són Salva Sanchis, Marina Mascarell i Aina Alegre.

Tots tres han viscut o encara viuen experiències laborals a l'estranger. Salva Sanchis, per exemple, ha estat responsable de la selecció de nous estudiants a l'escola P.A.R.T.S. d'Anne Teresa de Keersmaeker, a Brussel•les, entre d'altres feines, tot i que ara torna a estar a Barcelona. Per la seva banda, Marina Mascarell ha treballat per a companyies del prestigi de la Nederlands Dans Theater o l'Scapino Ballet de Rotterdam, entre d'altres. I, finalment, Aina Alegre treballa actualment a França, on fa de coreògrafa independent.

Què es pensa en els països on han treballat o treballen aquests artistes de la vitalitat de l'escena catalana? Són Barcelona i Catalunya referents de les arts escèniques europees? Per què no hi ha més artistes d'altres països instal•lats a casa nostra? Us ofereixen algunes opinions i més d'una pista els tres coreògrafs entrevistats al blog. Llegiu i descobriu com ens veuen des de fora.

Comparteix aquest contingut