Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Activitats a Biblioteques de Barcelona

Biblioteques de Barcelona   30/06 - 30/07

Hi ha una manera de començar a gaudir del Grec 2024 Festival de Barcelona… des de les Biblioteques de la ciutat. Veniu i pregunteu, que trobareu moltes activitats programades que tenen molt a veure amb l’edició d’enguany.

Les Biblioteques de la ciutat s'afegeixen al festival amb una pila d'activitats:

– Clubs de lectura
Voleu llegir i analitzar al detall les novel·les que han inspirat algunes de les obres teatrals que veurem enguany al Grec? Doncs no us perdeu els clubs de lectura sobre Tots ocells, de Wajdi Mouawad (9 de juliol), i Elizabeth Costello, de J. M. Coetzee (dates, pròximament).

– Guia de lectura
Les biblioteques ofereixen una guia de lectura a partir de la programació del festival d'enguany que és una guia de la història del teatre de la ciutat en referència als talents de Barcelona que participen en el festival.

– La Barcelona de Guimerà (Itinerari literari) 
Una ruta relacionada amb l’obra literària d’Àngel Guimerà i amb l’espectacle d’enguany, Canciones de amor, de desamor y de piratas, de la Compañía Nacional de Teatro Clásico dirigida per Lluís Homar, recorrerà el centre de la ciutat.
Dissabte 6 de juliol, a les 10 h. Cal inscripció prèvia.
 Àngel Guimerà, juntament amb els seus pares, es traslladen a viure a Barcelona des del Vendrell l’any 1872. Els canvis que es viuen a partir de la revolució del 1868 marcaran la vida del dramaturg i la de tota una generació de joves que faran de la llengua i la cultura catalanes el seu estendard. 
L’itinerari transcorre pels carrers de la Barcelona que trepitjà Àngel Guimerà per recórrer alguns espais destacats en la seva biografia de la mà dels seus escrits.  Així es dibuixa el perfil del personatge: dramaturg, polític i poeta.
Amb motiu de l'Any Guimerà i l'exhibició de l'obra Canciones de amor, desamor y de piratas del Grec 2024 Festival de Barcelona.
Inici: plaça Bonsuccés cantonada amb el carrer Xuclà
Final: Ateneu Barcelonès
Hi col•labora: Museu d'Història de la Ciutat
A càrrec de Neus Oliveras, filòloga i professora de literatura catalana experta en l’obra de Guimerà, i d’Àngels Santacana, responsable de la Casa Museu Àngel Guimerà del Vendrell.

– Centres de referència
La Biblioteca El Clot - Josep Benet i la Biblioteca Sant Pau Santa - Creu esdevindran enguany els espais de referència del Grec. Aquí trobareu tota mena de material bibliogràfic relacionat amb el festival.

Més informació:

https://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/ca

Galeria multimèdia

Dades

Dates i horaris De l’1 al 31 de juliol

Espai Biblioteques de Barcelona

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades