Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Canciones de amor, de desamor y de piratas

Compañía Nacional de Teatro Clásico

Teatre Grec   15/07 - 16/07

Romanticisme espanyol i català i belcantisme, en una nit dedicada a la poesia de tema amorós i a la música de la primera meitat del segle XIX.

La Compañía Nacional de Teatro Clásico, que des de l’any 2019 dirigeix Lluís Homar, porta al Teatre Grec un vespre dedicat al romanticisme en els àmbits de la poesia i de la música. Serà un recital de poesia i música bilingüe en el qual actors i actrius destacats, entre els quals Adriana Ozores, el mateix Lluís Homar, Marisa Paredes, Pere Arquillué, Alberto San Juan i Natalia Menéndez, llegiran obres de poesia romàntica tant catalana com espanyola. Durant la vetllada sentireu versos de Gustavo Adolfo Bécquer, de José Zorrilla o de José de Espronceda, que corresponen al moviment literari romàntic espanyol i que buscaven, en les creacions que presentaven, una llibertat formal, a més d’una intensitat emocional inspirada de vegades en temes de l’antiguitat o la tradició. A més de les obres d’aquests autors, però, també sentirem creacions poètiques d’autors catalans com Àngel Guimerà en el context de la celebració del centenari de la mort de l’autor.

La música serà un ingredient essencial en aquesta vetllada, amb Xavier Albertí al piano acompanyant la soprano de Sabadell María Hinojosa Montenegro. Junts repassaran composicions del belcantisme romàntic espanyol, entre les quals hi haurà obres de la poc coneguda autora del segle XIX Paulina Cabrero, cantant, compositora, pianista, arpista i organista que va ser reconeguda i lloada per la premsa del seu temps. Avui, la recupera un recital poètic i musical que també aplega obres de Ramon Carnicer, un compositor de Tàrrega que va acabar escrivint l’himne nacional de Xile, o de Manuel García, destacat compositor i mestre del segle XIX, o Sebastián Iradier, autor de la coneguda cançó La Paloma, entre moltes altres. Serà una passejada escènica per uns versos i una música que prometen inflamar de passió els cors dels espectadors i espectadores. 

Una coproducció de la Compañía Nacional de Teatro Clásico i el Grec 2024 Festival de Barcelona.

Espectacle recomanat per a persones amb discapacitat visual.

Fitxa artística

Direcció: Jorge Torres. Dramatúrgia: Xavier Albertí. Interpretació: Xavier Albertí, Pere Arquillué, María Hinojosa, Lluis Homar, Natalia Menéndez, Adriana Ozores, Marisa Paredes, Alberto San Juan. Il·luminació: David Bofarull. Fotografia: Sergio Parra. 

 

Galeria multimèdia

David Ruano

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris dilluns 15/7 - 22:00 H dimarts 16/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Llengua Català i castellà

Preus 26 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades