Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Barcelona mestissa

Macaco, Queralt Lahoz, Alizzz amb Maria Arnal i molts d'altres

Teatre Grec   22/07

Macaco, Queralt Lahoz, Alizzz amb Maria Arnal i molts d'altres reivindiquen la identitat sonora de la Barcelona arrelada al mestissatge musical.

Barcelona mestissa proposa la revisió i contemporització del concepte de mestissatge mitjançant una mescla d'artistes que representin l'origen de l'autèntica Barcelona construïda sobre el pilar i riquesa de la immigració i, a la vegada, reivindiquin l'existència d'una nova Barcelona mestissa, fruit de l'encontre entre la investigació en els nostres gèneres folklòrics i l'absorció de nous i vells ritmes vinguts d'arreu de la península, la Mediterrània i el món.

Fa aproximadament vint anys, l'anomenada "escena musical mestissa catalana" va ocupar gran part dels escenaris del país. En aquell moment es va fer palès el valor de gèneres musicals  com la rumba catalana, així com alguns dels seus principals exponents, com Peret o Gato Pérez. Malgrat que el terme "mestissatge" ha quedat associat a aquells anys i propostes musicals concretes dins l'imaginari col·lectiu, la constant mescla cultural de la ciutat ha continuat creant noves sinergies i propostes artístiques que han fet evolucionar i revitalitzar l'univers sonor mestís de la ciutat.

Acompanyats d’un espai que remet als temps del barraquisme a les muntanyes de Montjuïc, l'espectacle crearà sobre l'escenari una sinergia entre els artistes Alizzz i Maria Arnal, Queralt Lahoz, Momi Maiga, Macaco, Nakany Kante, Kiki Morente, El Niño de Elche, Anna Ferrer i Las Ninyas del Corro. Ells i elles simbolitzaran la capacitat de la ciutat per acollir l'art de creadors d'arreu i convertir-lo en part de la seva identitat. Mitjançant sons que transiten del pop al flamenc, passant pel folklore, l’electrònica o la improvisació, la proposta construirà un espai sonor de tradició i innovació especialment dissenyat per a l’ocasió.

En aquesta nit única, la Barcelona mestissa conquerirà l'escenari del Teatre Grec per reivindicar-se i celebrar-se com a concepte viu, dinàmic, plural i de necessària constant evolució, contra l'estancament, la nostàlgia i el retrocés.

 

Una coproducció del TRESC · Comunitat de Cultura i el Grec 2024 Festival de Barcelona, amb la complicitat del Taller de Músics.

Fitxa artística

Direcció i direcció artística: Pol Segarra i Carré, Xavi Buxeda i Marcet Direcció musical: Cristina López Gómez, Dramatúrgia: Xavi Buxeda i Marcet Interpretació musical: Toni Abellán (guitarra), Uixi Amargós (viola), Andrea Amador (violoncel), Paula Domínguez (veu), Clara Gorrias (veu), Guillemao (percussió/ bateria/ electrònica), Cristina López (veu i electrònica) , Pol Padrós (trompeta), Tomàs Pujol (baix /contrabaix) i Max Villavecchia (piano / sintetitzador). Artistes participants: Alizzz (amb Maria Arnal), Anna Ferrer, Kiki Morente, Momi Maiga, Macaco (amb Muchacho), Nakany Kanté, Niño de Elche, Queralt Lahoz,Las Ninyas del Corro. Producció: Cinzia Venier, Mar Estartús, Lluís Vidal, Marta Vallespín (Taller de Músics). Il·luminació i escenografia: Adrià Pinar. Direcció del projectesuport tècnic i comunicació: Equip TRESC · Comunitat de Cultura. Assessorament: Lluís Cabrera, Joan Albert Amargós. Disseny gràfic: 131. Il·lustració: Lara Costafreda (sobre l'obra "Gitanes a Montjuïc", de Colita)

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Música

Dates i horaris dilluns 22/7 - 22:00 H

Espai Teatre Grec

Duració 80 min

Preus 28 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades