Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

El Grec fa reviure El Molino més transgressor i dissident

dj. 07/07/2022 | 11:00 H

L'escenari del Paral·lel torna a obrir durant dues setmanes, de dijous a diumenge, amb una programació canalla i queer de música i performance.

Les aspes del Molino, un dels escenaris més icònics del Paral·lel barceloní, tornaran a girar, ara ja com un equipament de titularitat municipal que, en aquesta nova etapa, s'estrena amb Molinex (del 7 al 17 de juliol). Són dos caps de setmana llargs d'una programació que forma part del Grec 2022 Festival de Barcelona, que aposta per la dissidència sexual i que fa reviure, en ple segle XXI, el caràcter transgressor que ha tingut històricament aquest espai.

S'encarrega de programar els espectacles, diferents cada nit, Vicent Fibla, que ha tingut la col·laboració de molts dels implicats en l'Eufònic, el festival d'arts sonores, visuals, digitals i performatives de les Terres de l'Ebre, amb un caràcter clarament experimental i d'avantguarda. Ell ha coordinat uns espectacles que busquen subvertir els models imperants i expressar les dissidències sexuals amb el llenguatge de la creació contemporània. La crítica i la perspectiva queer i transfeminista amaren unes creacions que inclouen arts escèniques i música, performance i DJ, xous de drag queens i accions poètiques, entre altres.

Amb dues propostes diferents cada dia, el primer cap de setmana d'activitat a El Molino (els dies 7, 8, 9 i 10 de juliol), aplegarà a l'escenari un espectacle de flamenc diferent, Flamenco Queer, i una actuació d'art drag i performance de Teknodrag (dia 7); un DJ set força especial i una performance sobre amor sadomasoquista amb Anneke Necro i Silvia Rubí (dia 8); un monòleg, Scratch, en el qual AKA Teatro ens parla de desig, simulació i sexualitat i una performance de l'artista Txe Roimeser (dia 9); i, finalment, una nova representació d'Scratch i l'actuació de neoflamenc queer de l'artista multidisciplinari Álvaro Sola (dia 10; a la primera imatge).

L'activitat continuarà la setmana següent, del 14 al 17 de juliol, amb un mite del pop electrònic barceloní: els Hidrogenesse, que estaran acompanyats d'una performer soprano, Nebula Millarca, i la seva relectura de la iconografia cristiana (dia 14; a la segona imatge); la passejada per diverses generacions d'artistes queer vinculats al Raval que ens ofereix la companyia Raval Cuir a De(s)generadas, i les performances físiques i transgressores de Miguel Andrés (dia 15); i el viatge entre el cuplet i el techno que constitueixen les actuacions de Mikey Woodbridge & Lucio Vidal i d'Hombre Bosque & Carvent (dia 16). Torneu al Molino el diumenge, 17, a la nit, i us trobareu una última jornada de Molinex en la qual Las Marikarmen us presentaran les seves interpretacions musicals, explosives, queer i irreverents, i Marga Socias us oferirà una performance que us convidarà a mantenir viva la curiositat infantil, per més adults i adultes que sigueu.

Si voleu veure com la transgressió que sempre ha acompanyat els espectacles del Molino reviu i adopta temàtiques i formes pròpies del segle XXI, no us perdeu els espectacles que formen part de Molinex, però, abans, consulteu al web del Grec 2022 Festival de Barcelona tota la informació sobre les propostes programades.

 

El Molino

Del 7 al 17 de juliol

De dijous a diumenge, a les 22 h

15 €

 

Més info

https://www.barcelona.cat/grec/ca/molinex

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades