Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Molinex

La música i la performance, però també la memòria de l'antic Paral·lel i la dissidència sexual, prenen durant dos caps de setmana un dels espais més emblemàtics de la ciutat.

 

Sigueu benvinguts i benvingudes a una celebració de la diversitat expressada mitjançant les arts escèniques, la música i la performance, però també mitjançant el rescat de la memòria d'un Paral·lel que va ser la principal referència barcelonina del music-hall i el cabaret. En ple segle XXI, Molinex ens proposa una posada al dia, canalla i queer, del Molino, aquest gran centre de la revista barcelonina. Aquí se subvertiran els models imperants, expressant amb el llenguatge artístic les dissidències sexuals des d'una perspectiva contemporània. Això és una gran festa de l'escena en la qual trobareu arts escèniques i música, performance i DJ, drag xous i accions poètiques, entre moltes coses més, sempre amb un caràcter clarament multidisciplinari i amb una perspectiva crítica, queer i transfeminista.

Programa comissariat per Vicent Fibla / Eufònic Festival.

Flamenco Queer + Teknodrag
Dijous 7 de juliol, a les 22.00 h
Tota una declaració d’intencions de la celebració de la diversitat que proposa aquest cicle d'actuacions. L’art drag i la performance esdevenen eines per explorar el flamenc i desafiar la categorització de les sexualitats dissidents.

Manel de Aguas + Karmele & Lydia + Anneke Necro i Silvia Rubí
Divendres 8 de juliol, a les 22.00 h
Programa triple electritzant que farà coincidir dos músics amb visions diferents del fet queer amb una performance sobre el desig dissident i l’amor sadomasoquista a càrrec de dues agitadores del postporno feminista..

AKA Teatro: "Scratch" + Txe Roimeser
Dissabte 9 de juliol, a les 22.00 h
Un monòleg que posa el punt de mira en els pactes del desig, la simulació dels nostres estats anímics i la sexualitat permesa a la dona, i una performance que invoca un Molino ple de vellut, lluentons, fum i desitjos.

AKA Teatro: "Scratch" + Álvaro Sola
Diumenge 10 de juliol, a les 22.00 h
Un monòleg que posa el punt de mira en els pactes del desig, la simulació dels nostres estats anímics i la sexualitat permesa a la dona, i un directe de neoflamenc queer a càrrec de l’artista multidisciplinar Álvaro Sola.

Hidrogenesse + Nebula Millarca
Dijous 14 de juliol, a les 22.00 h
Vetllada de contrastos entre l'art pop electrònic sofisticat de tota una institució de la ciutat i la reapropiació queer i pagana de la iconografia cristiana a càrrec d'una performer soprano.

Raval Cuir: "De(s)generadas" + Miguel Andrés
Divendres 15 de juliol, a les 22.00 h
Una trobada estimulant i improbable entre diferents generacions d’artistes queer vinculades al teatre de varietats arrelat al Raval i al Paral·lel, i la performance més física, transgressora i emocional.

Mikey Woodbridge & Lucio Vidal + Hombre Bosque & Carvento
Dissabte 16 de juliol, a les 22.00 h
De la nit berlinesa a la copla espanyola, de “Show Girl” a “La Violetera”, aquesta vetllada proposa dues personalíssimes fusions de ball, performance i transformisme amb les quals viatjarem del cuplé al tecno a tot ritme i a tot color.

Las Marikarmen + Marga Socias
Diumenge 17 de juliol, a les 22.00 h
Una proposta capaç de dinamitar l’ordre i la normalitat amb música urbana, queer, explosiva i irreverent, i una performance que fa servir els sentits, el cos i la memòria per convidar-nos a no perdre mai la curiositat infantil.