Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Noticies

Una passejada pel cel de Barcelona

dt. 27/06/2023 | 10:00 H

Comença el Grec Ciutat, aquell conjunt d'espectacles que porten el Grec 2023 Festival de Barcelona pels teatres privats i altres espais del conjunt de Barcelona, amb moltes mostres del talent local però també amb produccions internacionals com Les Traceurs. La proposta inaugura el Grec Ciutat 2 de juliol, a les 20 h, amb un espectacle de carrer gratuït que firma el coreògraf Rachid Ouramdane i protagonitza el funàmbul Nathan Paulin.

Si voleu veure bé l'espectacle, us aconsellem que feu cap a la plaça de Catalunya, un bon punt des del qual veure l'inici d'aquesta passejada aèria. Entre l'edifici Movistar Centre situat a la plaça i l'edifici Generali, al passeig de Gràcia amb la Gran Via, s'ha col·locat una cinta tensa o slackline per la qual Nathan Paulin farà la seva passejada.

No és el primer cop que Ourandame i Paulin deixen el públic amb la boca oberta. Ho han fet a París, al Mont Saint-Michel (amb un recorregut llarguíssim, de 2.400 metres) i al Brasil. I, cada cop, el funambulista aconsegueix transformar un paisatge, de vegades humà i de vegades natural, amb la seva sola presència. Això és, de fet, una reinterpretació del paisatge barceloní que s'acompanya d'una banda sonora composta per Jean-Baptiste Julien i del testimoni de Nathan Paulin parlant sobre els seus sentiments i sensacions mentre camina a gran alçada.

Quin és l'impacte de la humanitat en el paisatge de la Terra? S'ho pregunta amb aquesta creació Rachid Ourandame, que amb la seva proposta altera la imatge i el significat dels paisatges en els quals intervé. El coreògraf, director del Chaillot - Théâtre national de la Danse de París ens proposa una passejada o dansa aèria que hibrida amb la poètica del testimoni que ha fet servir en molts dels seus espectacles, de vegades protagonitzats per artistes i de vegades, com en aquest cas, per esportistes extrems.

Un d'aquests esportistes és Nathan Paulin, que veurem no sobre un escenari sinó sobre una cinta suspesa. És un funambulista modern, nascut l'any 1994, que busca amb la seva activitat una pau interior que troba combinant una concentració i un control corporal intensos. L'hem vist en escenaris naturals com el Circ de Navacelles, caminant entre la Torre Eiffel i el Trocadero o recorrent la distància entre dues torres de La Défense, també a París, entre molts altres llocs.

Ara, el veureu a Barcelona en un muntatge espectacular que us posarà els pels de punta. No patiu que, encara que aquest fet no li treu a l'espectacle ni gota d'emoció, l'artista fa la passejada ben assegurat.

Si voleu veure Nathan Paulin passejar pel cel de Barcelona en un espectacle de Rachid Ourandame, veniu a la plaça de Catalunya a veure Les Traceurs. Trobareu més informació sobre l'espectacle al web del Grec 2023 Festival de Barcelona.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades