Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Billy's Violence / Billy's Joy (programa doble)

Needcompany

Teatre Lliure Montjuïc - Sala Fabià Puigserver   30/06

Un muntatge estrenat al Grec l’any 2021 explorava les passions i la cara més violenta de les obres de Shakespeare i un segon de més nou s’endinsa en les seves comèdies. Tots dos es representen ara conjuntament.

Moltes de les peces que va escriure Shakespeare assoleixen un grau elevat de brutalitat. El director belga Jan Lauwers, un dels grans noms del teatre europeu del nostre temps, ja ha posat en escena moltes de les obres de Shakespeare. És, per tant, un bon guia en aquest viatge pels aspectes més negres de l’obra del bard que ens proposa el seu fill, Victor Afung Lauwers, a Billy’s Violence. És Shakespeare una mena de Tarantino de finals del segle XVI i principis del XVII? Ens responen els i les integrants de la Needcompany, una companyia teatral multidisciplinària, multicultural i innovadora, creada el 1986, i els còmplices locals, Nao Albet, Gonzalo Cunill i Juan Navarro. 

Ells mateixos formen part del repartiment de l’altre muntatge, Billy’s Joy, una comèdia inspirada en El somni d’una nit d’estiu, però que s’ambienta en un espai on res no és el que sembla. És un text profundament lligat al nostre temps que parodia o reflecteix personatges shakespearians que, aquí, s’adrecen directament al públic més jove, al de les generacions Z o Millennial, que busquen el seu espai en un món de boomers.

També teniu funcions separades de Billy’s Violence el 28 de juny, i de Billy’s Joy el 29 de juny.

Fitxa artística

Billy’s Violence
Una producció de la Needcompany. Coproduït pel Grec 2021 Festival de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, Teatro Español y Naves del Español en Matadero (Madrid), Teatro Central (Sevilla), Théâtre des Salins - Scène Nationale de Martigues, i CC Brugge (Bruges). Finançat gràcies al Tax Shelter BNP Paribas Fortis Film Finance NV/SA. Amb el suport del Tax Shelter del Govern federal belga i el Govern de Flandes. Espectacle per a persones de més de 16 anys. Text: Victor Lauwers. Música: Maarten Seghers. Direcció, escenografia i vestuari: Jan Lauwers. Interpretació: Nao Albet, Grace Ellen Barkey, Gonzalo Cunill, Martha Gardner, Romy Louise Lauwers, Juan Navarro, Maarten Seghers, Meron Verbelen. Dramatúrgia: Elke Janssens, Erwin Jans. Il·luminació: Ken Hioco. Equip tècnic i de producció: Marjolein Demey, Ken Hioco, Tijs Michiels. Assistència de vestuari i attrezzo: Nina López Le Galliard

Billy’s Joy 
Una producció de la Needcompany. Coproducció: ImPulsTanz (Viena), Perpodium (Anvers), Le Quartz (Brest), The Shakespeare Festival (Gdansk), Teatro Central (Sevilla), Teatro Español y Naves del Español en Matadero (Madrid), CC Brugge (Bruges).Amb el suport del Govern flamenc i del Tax Shelter del Govern federal belga, mitjançant Cronos Invest. Text: Victor Afung Lauwers. Música: Maarten Seghers. Creació: Jan Lauwers, Grace Ellen Barkey, Emily Hehl, Nao Albet, Gonzalo Cunill, Romy Louise Lauwers, Juan Navarro, Maarten Seghers, Meron Verbelen, Martha Gardner, Elke Janssens. Música: Maarten Seghers. Producció: Koen De Saeger, Raphael Noel, Jérémy Michel, Ditten Lerooij, Sharlotta Seeligmüller, Leander Schönweger. Oficina de la Needcompany: Pieter D’Hooghe, Rune Floryn, Vibe Stalpaert. Fotografies: Wonge Bergmann
 

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris diumenge 30/6 - 18:00 H

Espai Teatre Lliure Montjuïc

Duració 210 min

Llengua Espectacle en anglès, castellà i neerlandès amb sobretitulació en català

Preus 30 €

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades