Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Notícies

El so d'un festival

dc. 22/05/2024 | 15:00 H

Com sona el Grec d'enguany? Doncs una mica a Sílvia Pérez Cruz, l'artista que protagonitzarà la inauguració del festival (entrades exhaurides) i que és, també, el centre d'un univers musical de veus i estils afins que s'estén per espais diversos. A més, però, la programació d'enguany inclou una llarga llista de concerts amb estils de tota mena que van des de l'spoken word de la Kae Tempest fins als sons de piano d'Ola Gjeilo, entre altres.

Com ja sabeu, Sílvia Pérez Cruz obre amb tres concerts, els dies 26, 27 i 28 de juny, el Grec 2024. Fixeu-vos també en les programacions del Jamboree i La Paloma, perquè allà tindreu un seguit d'artistes que han tingut una vinculació especial amb Pérez Cruz o bé són veus que ella ha descobert i que ara presenta al públic.

Alguns artistes que tenen a veure amb aquest univers, l'Univers Sílvia Pérez Cruz, són ja artistes consagrades que enguany ocupen l'escenari del Teatre Grec, com ara la trompetista i vocalista Rita Payés, que ofereix un concert al recinte l'11 de juliol per presentar el disc De camino al camino (24 €). Payés no serà l'única que debuti al Teatre Grec, on també veureu el cantautor Pau Vallvé amb l'espectacle Sol al Grec (entrades exhaurides) i uns Antònia Font (a la foto) que, els dies 18 i 19 de juliol, debuten al Teatre Grec (35 €) amb dos concerts que prometen ser memorables.

També al Teatre Grec, Dagoll Dagom repassa les cançons més conegudes dels seus musicals, cinquanta anys després del naixement de la companyia. Pareu atenció, que l'actuació a La gran nit de Dagoll Dagom els dies 11, 12 i 13 de juliol (40 €) és una de les compareixences de comiat de la companyia.

Si aneu amb nens i nenes, no us hauríeu de perdre el concert d'El Pot Petit amb la Black Music Big Band (20 de juliol; 15 €). I ja amb amistats adultes, no us perdeu la pila d'artistes com MacacoQueralt LahozAlizzz amb Maria Arnal i molts més que, a la proposta Barcelona mestissa, repassen al Teatre Grec les músiques nascudes del mestissatge musical (22 de juliol; 28 €).

Però no, el Teatre Grec és l'únic espai de la ciutat que acull concerts del festival. No gaire lluny, a la plaça de Margarida Xirgu, el col·lectiu Pedant a Missa i Repicant us presenta, a Les aventures extraordinàries de Fiona Pereshtròikovitch, la història d'una atleta russa durant els Jocs Olímpics de Barcelona del 1992.

Ja fora de Montjuïc, trobareu cançons en muntatges com Macho Grita, protagonitzat per Alberto San Juan (Teatre Condal, del 26 de juny al 7 de juliol; 15-29 €)  o com Artemis, el musical de Mireia Morera al mateix teatre (del 10 al 24 de juliol, només els dimecres; 23 €).

Si acabeu de tenir un nen o nena, el 30 de juny us han preparat un concert per a nadons (Deliciós fiscornPalau de la Música; 9-18 €) en el qual Pep Moliner i la companyia Musicalmente introdueixen els petits de 0 a 14 mesos en el món de la música. Al mateix Palau, el compositor i pianista Ola Gjeilo protagonitza el dia 5 de juliol (15 €) una sessió d'improvisació al piano. Uns dies més tard (7 de juliol; 20 €) l'Orfeó Català i els Cors de l'Escola Coral repassen el repertori de composicions de Gjeilo.

La Barcelona més relacionada amb el continent africà es farà veure i escoltar en un concert gratuït de l'intèrpret de kora barceloní Momi Maiga. El 2 de juliol, com a final d'una passejada organitzada per un artista plàstic (Serge Attukwei Clottey) interpreta els temes del seu nou disc, Nio.

La sala Paral·lel 62 acull igualment concerts del Grec Festival de Barcelona, entre els quals el que ens acosta a les creacions de Kae Tempest, referència ineludible de l'spoken word britànic que protagonitza un concert amb CLARAGUILAR (5 de juliol; 20-25 €). El mateix escenari viurà el dia 11 de juliol un vespre de música reggae i derivats amb les actuacions de Marcia Griffiths i Les Testarudes (20 €).

També hi ha programades combinacions de dansa i interpretació musical com la que ens proposa el col·lectiu Sete Lágrimas a L3 Leipzig, Lisboa, Luanda (10 de juliol; 22 €), una aposta del Festival Bachcelona que lliga el kuduro (una dansa africana) amb Bach.

No marxeu encara si us agrada el flamenc, ja que aquest estil és el protagonista en els concerts de Desvarío, el cicle flamenc que, els dies 18, 19 i 20 de juliol, ocupa el Pati del Districte de Nou Barris amb talents que van de Chano Domínguez al bailaor Alfonso Losa. Si no heu pogut comprar una entrada per veure el cantaor Niño de Elche en el muntatge de Carlos Marquerie Poeta en Nueva York (entrades exhaurides), aquí trobareu flamenc del clàssic i del modern.

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades