Ja és aquí la XXX Trobada de gegants de la Barceloneta - Port Vell 2022

Els gegants de la Barceloneta es preparen per celebrar la seva diada anual. Després de la suspensió de la festa l’any 2020 i l’adaptació de l’any passat, el dissabte 21 de maig tornen amb més forces organitzant una de les primeres trobades geganteres del 2022. L’escenari de la jornada serà el Moll de la Barceloneta, on a partir de les 17 h hi tindrà lloc la plantada de gegants de diversos barris de la ciutat.

A les 18 h s’iniciarà la cercavila pel passeig de Joan de Borbó, el carrer de la Maquinista, del Baluard i la plaça del Poeta Boscà. Abans però, en aquesta plaça hi haurà concert a càrrec de les gralleres Les Antines (17.30 h). A les 18.30 h, amb l’arribada de la cercavila, es farà el lluïment de les colles participants i dels Falcons de Barcelona. A les 19 h, la cercavila continuarà pel carrer de l’Almirant Xurruca, de Pepe Rubianes, el passeig de Joan de Borbó, el carrer de l’Escar i el Moll de Pescadors.

Hi participaran els gegants infantils del Pi, en Perot lo lladre del Pi, els gegants petits del Pi, els gegants del Raval, els gegants del Casc Antic, els gegants de Sant Jaume, el Rei de la Màgia del carrer de la Princesa, els gegants del Poble-sec, el gegantet NinOt de l’Esquerra de l’Eixample, l’Ocellaire de l’Eixample i els Falcons de Barcelona, convidats per les figures del barri: el nan General Lagarto, els gegantons Ganxut, Ramonet i Miquelet, els gegantets Peret i Carmeta, i els gegants de la Barceloneta.

A més, a les 18 h a la plaça de la Barceloneta hi haurà diada castellera en el marc de les Festes de Primavera del barri, amb els Castellers de Barcelona i la colla Joves Xiquets de Valls.