Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Tirant lo Blanc

Màrius Serra  (a partir del clàssic de Joanot Martorell)

Teatre Romea   25/06 - 04/08

Aquesta obra proposa un Tirant d’acció i reacció, des del gaudi narratiu d’uns episodis que han fascinat generacions i generacions d’éssers humans durant més de cinc segles.

La ucronia d’un clàssic escrit fa més de cinc-cents anys esdevé un espill inquietant on s’emmirallen els mateixos conflictes que sacsegen el món d’avui, com si els seus personatges es reconeguessin en les imatges reflectides a través d’aquests cinc segles de mirades encreuades a banda i banda de la Mediterrània.

Partint de la presumpta traïció de la princesa Carmesina amb el jardiner negre Lauseta, resseguim les peripècies del cavaller Tirant quan naufraga a la Mediterrània, just davant de les costes de Barbaria. Aquí, al nord d’Àfrica, de primer sota les ordres de l’Emir i després de bracet amb la també supervivent Plaerdemavida i el rei d’Etiòpia Escariano, comença la lluita de Tirant per cristianitzar l’infidel, tornar a Constantinoble per abraçar Carmesina i alliberar l’imperi de l’amenaça musulmana. Entre l’acció i la memòria, els episodis més èpics de l’intrèpid cavaller Tirant lo Blanc s’entrellacen amb les febleses amoroses que acompanyen els personatges d’aquesta colossal història.
Una creació del mestre de les paraules Màrius Serra, que s’ha basat en el text de Joanot Martorell per tal de donar una vida nova sobre l’escenari a una història immortal. Joan Arqué dirigeix una funció interpretada per un excel·lent planter d’actors i actrius i per la també música Judit Neddermann.

Una coproducció de Teatre Romea i el Grec 2024 Festival de Barcelona.

Amb el suport de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; l’Ajuntament de Barcelona, i l’INAEM (Instituto Nacional de Artes Escénicas y de la Música) del Ministeri de Cultura del Govern d’Espanya. 

Amb el finançament de la Unió Europea, Fons Next Generation, Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (Govern d’Espanya) i Next Generation Catalunya (Generalitat de Catalunya).

Funció accessible el dia 20 de juliol.

Fitxa artística

Text: Màrius Serra (a partir del clàssic de Joanot Martorell) Direcció: Joan Arqué Intèrprets: Quim àvila, Laura Aubert, Judit Neddermann, Moha Amazian, Neus Ballbé, Clara Mingueza, Ireneu Tranis i Agnès Jabbour Escenografia: Judit Colomer Vestuari: Nídia Tusal Il·luminació: Toni Ubach Espai sonor:  Roger Gimenez Veciana Moviment escènic i ajudantia de direcció: Carla Tovias Caracterització:  Núria Llunel lCoach de dramatúrgia i assessorament en diversitat: Denise Duncan 

Direcció de producció: Maite Pijuan Producció executiva: Raquel Doñoro Direcció tècnica: Moi Cuenca Caps tècnics del teatre: Sergi Lobaco i Raúl Martínez Construcció de l’escenografia:  Pascualin Estructures, Taller d’Escenografia Castells, S.L.  Màrqueting i comunicació: Teatre Romea Fotografia: David Ruano Aplicacions gràfiques: Santi&Kco

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 25 de juny al 4 d’agost. De dimarts a divendres a les 20.00 h; dissabtes, a les 17.30 i 20.30 h; diumenges, a les 18.00 h.

Espai Teatre Romea

Llengua Català

Preus 19-29 €

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades