Anar al contingut principal
Barcelona cultura

Tots ocells

Wajdi Mouawad / Oriol Broggi - La Perla 29

Teatre La Biblioteca   25/06 - 28/07

Torna al Teatre La Biblioteca un dels autors fonamentals de l’escena del nostre temps amb un text sobre lluites fratricides i el pes de les herències.

Segurament si coneixeu Wajdi Mouawad és a través dels muntatges de les seves obres que ha fet La Perla 29, companyia liderada pel director Oriol Broggi que ja ha representat al Teatre La Biblioteca obres com l’aplaudidíssima Incendis o com Boscos, Cels o Assedegats. Ara hi tornen amb Tots ocells, un muntatge de més de tres hores amb unes interpretacions de pes, que transforma l’espai de representació en una biblioteca dins del Teatre La Biblioteca i que aprofita tota la sala a diverses bandes i ocupant tota la llargària de l’espai. Allà hi veureu representada la història d’Eitan, un jove investigador jueu alemany que viu als EUA i estudia l’ADN. Coneix la Wahida, una jove historiadora àrab que ha fet una tesi sobre un savi musulmà del segle XV obligat a convertir-se al cristianisme. Tots dos s’enamoren, fet que obliga Eitan a enfrontar-se a la seva família i a confrontar les seves creences religioses integristes. Però quan els dos joves emprenen un viatge a Israel i Cisjordània Eitan serà víctima d’un atac terrorista que el deixarà en coma. Els seus familiars viatjaran des d’Alemanya fins a Israel per tenir-ne cura i, allà, descobriran el passat de la família. Creences, ADN, religió i atzar en un drama sobre els prejudicis, la manera com la violència del món exterior arrasa la vida personal i sobre el pes del passat.

Les creacions de Wajdi Mouawad són presents al Grec Festival de Barcelona des que l’any 2015 es va veure Soeurs, a la qual van seguir, l’any 2017, Les Larmes d’Œdipe (Des mourants) i Inflammation du verbe vivre, on el mateix Mouawad interactuava amb imatges cinematogràfiques. L’any 2020, Broggi dirigia al Teatre La Biblioteca Assedegats. Aquest director teatral també ha estat un habitual del Grec, on, entre altres espectacles, ha dirigit El poema de Guilgamesh, rei d’Uruk (espectacle inaugural en l’edició de l’any 2018) o 28 i mig (Grec 2022), entre altres.

Una producció de La Perla 29 i el Grec 2024 Festival de Barcelona.
 

Fitxa artística

Autoria: Wajdi Mouawad. Direcció: Oriol Broggi. Interpretació: Guillem Balart, Xavier Boada, Joan Carreras, Màrcia Cisteró, Marissa Josa, Miriam Moukhles, Clara Segura i Xavier Ruano. Llums: Pep Barcons. So: Damien Bazin. Projeccions: Francesc Isern. Vestuari: Berta Riera. Escenografia: Oriol Broggi. Producció: La Perla 29

Galeria multimèdia

Dades

Disciplina Teatre

Dates i horaris Del 25 de juny al 28 de juliol

Espai Teatre La Biblioteca

Duració 210 min

Llengua Català amb subtítols en hebreu, alemany i àrab

Preus 30 €

Preus Per determinar

Altres criteris Coproducció

Comparteix aquest contingut

Compra d'entrades