Afectacions de l’L4 del metro per millorar l’accessibilitat de l’estació Ciutadella - Vila Olímpica

El tram Bogatell-Barceloneta de la línia 4 de metro quedarà sense servei entre el 28 de març i l’1 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa. Durant aquest període s’executaran treballs previs que en el futur permetran millorar l’accessibilitat a l’estació Ciutadella - Vila Olímpica sense interrompre el servei. S’habilitarà un servei especial d’autobús.

Logotip del metro de Barcelona i de Transports Metropolitans sobre la pared de vidre de l'ascensor.
13/03/2024 - 18:38 h - Mobilitat i transports Ajuntament de Barcelona

L’actuació consistirà a construir un pòrtic de protecció que farà possible executar més endavant els treballs de millora de l’accessibilitat, els quals inclouran la instal·lació de tres ascensors per accedir a les andanes des del carrer i el vestíbul, la millora de l’accés al tren amb el recrescut de l’andana i la implantació d’un itinerari per a persones amb discapacitat visual mitjançant paviment tàctil diferenciat.

Actualment, el 93% de la xarxa de metro està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda (152 estacions de 163).

Servei alternatiu

Un servei de bus especial cobrirà el recorregut entre les estacions afectades durant l’horari del servei de metro, amb una freqüència de pas d’entre 3 i 4 minuts en hora punta.

A més, les línies de bus urbà 6, 59, H14, H16 i D20 recorren el tram fora de servei, i amb les línies 1 i 2 de metro es poden substituir alguns dels recorreguts.