Transport públic

Barcelona és una ciutat compacta amb una dimensió i un clima que permeten fer-hi molts desplaçaments a peu o amb bicicleta. També té un fantàstic sistema de transport públic eficient i intermodal que inclou autobusos, metro, tramvia, trens de rodalies i servei compartit de bicicletes, entre altres.

 

Mou-te per la ciutat

Coneix com moure’t per la ciutat.

 

Sistema tarifari integrat

Aquesta xarxa disposa d’un sistema metropolità de tarifes que integra els diferents mitjans de transport públic, de manera que podràs combinar fins a quatre tipus de transport en un sol viatge, pagant a l’inici del trajecte.

Si t’has de moure amb assiduïtat per la ciutat i els seus voltants, és recomanable que facis servir algun títol de transport públic integrat.

El preu del transport es tarifa per zones, de manera que com més t’allunyis de la ciutat, més alta serà la tarifa.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ofereix diversos tipus de títols, que s’adapten a diferents necessitats: bitllets senzills, targetes transferibles de deu viatges, targetes individuals vàlides per a diferents períodes de temps o targetes especials per a estudiants, famílies i persones grans.

Els nens i nenes de 4 a 16 anys poden utilitzar gratuïtament i de manera il·limitada el transport públic a la ciutat de Barcelona si tramiten la targeta T-16. Es tracta d’un títol de transport personalitzat que és vàlid en la mateixa zona tarifària del municipi de residència del nen o la nena. Té un cost d’emissió.

Des del 2022, els diversos títols de transport s’integren en la T-mobilitat. És un sistema que permet tenir en un suport únic i permanent els títols de transport de l’ATM de Barcelona. El suport pot ser físic (targeta) o virtual (telèfon mòbil).

Pots trobar més informació sobre els diferents títols de transport, tarifes, línies i horaris en les pàgines web següents:

 

Bicing: ús compartit de bicicletes

Si t’agrada moure’t amb bicicleta estàs d’enhorabona, perquè Barcelona és una ciutat apta per fer servir aquest transport i que disposa de molts carrils bici.

A més, hi ha Bicing, un transport basat en l’ús compartit de bicicletes. Té estacions per tota la ciutat, situades prop d’estacions de metro i bus per fomentar l’ús combinat de transports, i hi ha disponibles tant bicicletes convencionals com elèctriques.

Per ser usuari de Bicing cal ser resident i tenir més de 16 anys. Si compleixes aquests requisits, hauràs d’obtenir el passi anual que et permetrà utilitzar les bicicletes. Només hauràs d’acostar la targeta al lector de l’estació, desbloquejar una bici i començar a pedalar!

Les bicicletes de Bicing estan pensades per als residents i no són una opció per a turistes o visitants.

Pots obtenir més informació al web de Bicing o fer servir Smou, l’app de mobilitat personal de Barcelona.