Orientar-se a la ciutat

Orientarse en la ciudad

Situa’t a la ciutat

La ciutat de Barcelona és relativament petita en extensió, amb una superfície de només uns 100 km2. Per això, té una escala humana i molt còmoda que et permet recórrer-la a peu o en bici.

Està localitzada entre els rius Llobregat (al sud) i Besòs (al nord) i entre el mar Mediterrani (a l’est) i la serra de Collserola (a l’oest).

De vegades, les persones de Barcelona es refereixen a una direcció tenint en compte aquestes referències. Així, es pot dir que un lloc és, per exemple, al costat mar o al costat muntanya, o indicar que un lloc és en direcció Besòs quan és cap al nord o en direcció Llobregat si és al sud.

Image
mapa dels districtes de barcelona

Explora el mapa oficial de la ciutat de Barcelona, amb informació de serveis, transport públic, circulació, distribució en districtes i barris, etc.

També pots accedir a mapes imprimibles de Barcelona, en diverses opcions optimitzades per a una impressió correcta tant en formats petits (A3) com en formats grans.

Els barris i districtes

La ciutat està dividida en 10 districtes i aquests, al seu torn, en 73 barris. Tens informació districte a districte sobre les particularitats de cada un a Fem barri.

Et convidem a descobrir la ciutat amb l'aplicació web Punts d’interès de la ciutat (PIC), que està disponible en català, castellà, anglès i francès. Podràs descobrir, a cada districte, els seus punts d’interès, així com els seus espais naturals, museus, elements del patrimoni cultural, etcètera.

Per a més informació general de la ciutat, visita també el web Meet Barcelona, disponible en català, castellà, anglès i francès.

Adreces

Les adreces s’expressen de la manera següent: es comença pel nom del carrer i s’hi afegeix el número, la planta i la porta. Així, per exemple, l’adreça via Laietana, 102, 2n 1a, correspondria a un pis que és a la via Laietana, en el número 102, a la segona planta i a la porta número 1.

Quan siguis a l’interior d’un edifici, ja sigui d’oficines o d’habitatges, recorda que la planta baixa s’indica habitualment amb un 0 o la sigla “PB”. Als pisos situats a les plantes baixes se’ls anomena baixos (abreujat, bxs.).

Però sí que són freqüents els habitatges o despatxos d’oficines en una planta situada entre la baixa i la primera (també denominada principal): se les anomena entresols (entl. abreujat). Per a les plantes subterrànies o inferiors, se solen utilitzar indicadors negatius: “-1”, “-2”, per exemple. A les plantes més elevades se les anomena àtics i sobreàtics.

El servei postal

El servei postal estatal el presta una empresa pública coneguda col·loquialment com a Correus, de la qual hi ha oficines repartides a tota la ciutat. Les distingiràs fàcilment per la seva retolació groga i el logotip de Correus.

Pots fer enviaments de diners per gir postal, paqueteria i cartes, comprar segells, enviar correu certificat o llogar un apartat de correus.

No totes les oficines tenen el mateix horari, de manera que és millor que abans de desplaçar-te el consultis en aquest enllaç de Correus.

També pots comprar segells per a la tramesa de cartes als estancs de tabac i, per descomptat, utilitzar les típiques bústies grogues que trobaràs per tota la ciutat.