Orientar-se a la ciutat

Orientarse en la ciudad

Situa’t a la ciutat

La ciutat de Barcelona és relativament petita en extensió, amb una superfície de només uns cent quilòmetres quadrats. Per això, té una escala humana i molt còmoda que et permet recórrer-la a peu o en bici.

Està localitzada entre els rius Llobregat (al sud) i Besòs (al nord) i entre el mar Mediterrani (a l’est) i la serra de Collserola (a l’oest).

Image
Mapa de distritos de Barcelona

De vegades, les persones de Barcelona es refereixen a una direcció tenint en compte aquestes referències. Així, es pot dir que un lloc és, per exemple, al costat mar o al costat muntanya, o indicar que un lloc és en direcció Besòs quan és cap al nord o en direcció Llobregat si és al sud.

Explora el mapa de la ciutat de Barcelona.

 

Els barris i districtes

La ciutat està dividida en 10 districtes i aquests, al seu torn, en 73 barris. Tens informació districte a districte sobre les particularitats de cada un a Fem barri.

Et convidem a descobrir la ciutat amb l'aplicació web Punts d’interès de la ciutat (PIC), que està disponible en català, castellà, anglès i francès. Podràs descobrir, a cada districte, els seus punts d’interès, així com els seus espais naturals, museus, elements del patrimoni cultural, etcètera.

Per a més informació general de la ciutat, visita també el web Meet Barcelona, disponible en català, castellà, anglès i francès.

 

Adreces

Les adreces s’expressen de la manera següent: es comença pel nom del carrer i s’hi afegeix el número, la planta i la porta. Així, per exemple, l’adreça via Laietana, 102, 2n 1a, correspondria a un pis que és a la via Laietana, en el número 102, a la segona planta i a la porta número 1.

Quan siguis a l’interior d’un edifici, ja sigui d’oficines o d’habitatges, recorda que la planta baixa s’indica habitualment amb un 0 o la sigla “PB”. Als pisos situats a les plantes baixes se’ls anomena baixos (abreujat, bxs.).

Però sí que són freqüents els habitatges o despatxos d’oficines en una planta situada entre la baixa i la primera (també denominada principal): se les anomena entresols (entl. abreujat). Per a les plantes subterrànies o inferiors, se solen utilitzar indicadors negatius: “-1”, “-2”, per exemple. A les plantes més elevades se les anomena àtics i sobreàtics.

 

El servei postal

El servei postal estatal el presta una empresa pública coneguda col·loquialment com a Correus, de la qual hi ha oficines repartides a tota la ciutat. Les distingiràs fàcilment per la seva retolació groga i el logotip de Correus.

Pots fer enviaments de diners per gir postal, paqueteria i cartes, comprar segells, enviar correu certificat o llogar un apartat de correus.

No totes les oficines tenen el mateix horari, de manera que és millor que abans de desplaçar-te el consultis en aquest enllaç de Correus.

També pots comprar segells per a la tramesa de cartes als estancs de tabac i, per descomptat, utilitzar les típiques bústies grogues que trobaràs per tota la ciutat.