Instal·lació d’empreses

Setting up enterprises

A la teva empresa li agradaria expandir-se o establir-se a Barcelona? Necessites ajuda per obrir el teu negoci? Ets un emprenedor o emprenedora internacional i vols fundar la teva empresa emergent aquí?

Si t’has plantejat preguntes com aquestes, podem donar-te suport i ajudar a decidir-te per la nostra ciutat. Ja siguis una empresa multinacional, una pime o una persona emprenedora, només et demanem que facis prosperar la ciutat i la seva economia i que generis ocupació de qualitat.

Crea una empresa o funda una start-up

Si tens una idea de negoci i creus que Barcelona és la ciutat on desenvolupar-lo, estàs de sort. La ciutat té un ecosistema emprenedor vibrant i molt dinàmic, i hi trobaràs moltes entitats de suport.

Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, t’acompanyarà, pas a pas, al llarg del procés de crear una empresa a la ciutat. Ofereix assessorament personalitzat, formació, espais, connexió amb els principals agents de l’ecosistema emprenedor i accés a finançament per desenvolupar negocis viables i amb èxit.

Per accedir al servei de suport a persones emprenedores de Barcelona Activa, has d’assistir a una sessió informativa per emprendre. Aquesta sessió et permetrà, en només dues hores, conèixer conceptes clau a l’hora d’emprendre i descobrir els passos a seguir per validar i posar en marxa un projecte empresarial.

Les sessions informatives per emprendre es poden fer de forma presencial o per streaming o bé en línia pregravat. T’has de registrar prèviament. Tingues en compte que la majoria de sessions es programen en les llengües locals (català i castellà), encara que també se’n fan periòdicament en anglès.

Un cop feta aquesta sessió informativa inicial, obtindràs un usuari i una contrasenya que et donarà accés a les diferents eines i recursos digitals, com per exemple el Pla d’empresa en línia. També podràs apuntar-te a les activitats formatives presencials i en línia, o bé demanar assessorament tècnic i que un equip de persones expertes analitzi el teu projecte, et faciliti recursos i continguts i respongui les teves consultes. Aquest assessorament s’ofereix tant en català com en castellà i, en algunes franges horàries, també en anglès. Es pot sol·licitar en format presencial, telefònic o telemàtic.

Barcelona Activa també posa a la teva disposició una sèrie d’informes sobre els aspectes clau a l’hora d’emprendre elaborats a partir de les necessitats detectades per l’experiència i les diferents fases en la creació d’una empresa. Cadascun dels informes tracta en profunditat temes com la idea de negoci, les diferents formes jurídiques, el pla d’empresa, la fiscalitat o aspectes retributius.

Disposes de més informació a la Barcelona Emprenedoria de Barcelona Activa.

Instal·la una empresa estrangera

Ets la persona propietària o representant d’una empresa estrangera que s’està plantejant instal·lar-se a Barcelona? Vols crear una filial o sucursal a la nostra ciutat? Tens un projecte d’internacionalització o inversió?

Tant si estàs valorant diferents localitzacions per a l’expansió de la teva empresa, com si ja has pres la decisió de fer-ho a Barcelona, et podem ajudar.

Sabem que, per a una empresa, la decisió d’obrir noves localitzacions és estratègica i que s’han de tenir en compte moltes variables. Entenem aquesta complexitat i disposem de la informació i els recursos per donar suport tècnicament als equips directius de les companyies que preparen la presa de decisions.

Coneixem Barcelona en profunditat i estem connectats amb els seus interlocutors clau en la universitat, l’Administració, el teixit empresarial i l’ecosistema emprenedor. Un projecte d’instal·lació empresarial ben alineat amb la ciutat i les seves prioritats té moltes més possibilitats d’acabar en èxit.

Si la teva empresa ja ha decidit instal·lar-se a Barcelona, l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, t’ofereix suport integral (finestreta única), amb un acompanyament per al teu projecte d’inversió, de forma gratuïta i amb total confidencialitat.

Accedeix al servei d’aterratge empresarial de Barcelona Activa i descobreix tot el que podem oferir: suport en la constitució de la filial, localització d’oficines i espais de negoci, suport en la selecció de personal, suport amb els tràmits, etc.

Si vols més informació sobre Barcelona com a centre per fer negocis o invertir a l’àrea de Barcelona i conèixer-ne les oportunitats i potencialitats, consulta la secció “Inverteix i fer negocis” del web Meet Barcelona.