Coneix els amfitrions i les amfitriones del Barcelona International Community Day 2023

Una empresària xinesa amb més de 30 anys a la ciutat i un biòleg i cap de Comunicació del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona són alguns dels professionals internacionals que ens expliquen les seves vivències a Barcelona.

..
18/07/2023 - 09:08 h

Torna el Barcelona International Community Day, la gran trobada anual de l’ecosistema del talent internacional de la ciutat. Enguany celebrarem la desena edició d’aquest esdeveniment de referència per a professionals d’arreu del món que viuen i treballen a Barcelona. Tindrà lloc el dissabte 28 d’octubre al Museu Marítim.

La jornada comptarà un any més amb tot un programa d’activitats, tallers i conferències que ajuden a fomentar els contactes i l’intercanvi d’informació i coneixements entre la gran diversitat de nacionalitats que resideixen a la ciutat. L’esdeveniment també oferirà una fira amb empreses, entitats i associacions que mostraran els seus serveis, productes i iniciatives per a la comunitat internacional. Al mateix temps, oferiran suport, informació i acompanyament en la integració a la vida barcelonina.

Com no podia ser d’una altra manera, el Barcelona International Community Day comptarà de nou amb la figura dels amfitrions i amfitriones. Sis professionals de diversos orígens i perfils establerts a Barcelona comparteixen les seves vivències a la ciutat per ajudar la resta de la comunitat a adaptar-se a través de la seva experiència personal.

Els sis amfitrions i amfitriones d’enguany

El més jove va néixer i créixer a Cuba, però ja porta 14 anys a Barcelona. El Lázaro Campoalegre és enginyer informàtic especialitzat en realitat virtual i visualització científica i a la ciutat hi ha fet un Màster en Computing. Ara treballa com a product manager a una empresa d’intel·ligència artificial per a botigues autònomes. Tot i trobar a faltar el seu país d’origen, se sent totalment integrat i feliç a Barcelona, una ciutat que defineix com a moderna i acolorida i on ha trobat la seva segona llar.

Més del doble de temps porta la Liling Qi a Barcelona, on va arribar amb només 18 anys. És una emprenedora i empresària xinesa, presidenta i fundadora de Puente China Holding. Es tracta d’un grup empresarial dedicat a promoure les relacions entre Espanya i la Xina. De la cultura xinesa n’ha tret els seus valors: el treball dur, l’excel·lència, el compromís i l’eficiència. Uns principis que ha sabut encaixar perfectament amb l’estil de vida a Barcelona, una ciutat que troba oberta, alegre, acollidora, cosmopolita i perfecta per fer negocis.

La Marion Sánchez prové de Perpinyà i es va mudar a Barcelona amb la seva família l’any 2020. La ciutat era la seva primera opció quan van decidir tornar a Europa després de diverses experiències a l’estranger. S’ha especialitzat en supervisió bancària i estabilitat del mercat financer a capitals com París i Washington DC. A Barcelona, treballa a l’Impact Forum de Ship2B, una fundació que impulsa l’economia d’impacte. Aquest ecosistema emprenedor, la qualitat de vida i la barreja de modernitat i història són el que més li crida l’atenció de la ciutat.

Fa 25 anys que l’holandesa Mirjam Maarleveld va visitar Barcelona i se’n va enamorar. Disset anys després, va decidir establir-s’hi i fundar-hi Barcelona Expat Life per ajudar altres persones d’arreu del món a viure aquesta experiència. Des d’aquesta finestra, facilita informació per viure i treballar a Barcelona i també organitza fires de treball, comparteix experiències d’altres expatriats i anima a tots els nouvinguts a gaudir de tots i cadascun dels moments a la ciutat. Li encanta Barcelona i se sent molt agraïda de poder-hi viure.

En una de les seves visites a Barcelona, l’any 1993, el biòleg Reimund Fickert va comprar dues postals. En una s’hi veien les dues torres de la Vila Olímpica i, mig en broma, es va proposar tenir-hi una oficina algun dia. L’any 2000 ho va fer realitat amb un despatx a l’Estació de França. Va participar en la creació del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, considerat un dels cinc millors llocs d’Europa per fer ciències i investigació, i ara n’és el cap de Comunicació i Desenvolupament de Negocis. De Barcelona, en destaca la seva capacitat “transformadora”.

La ucraïnesa Svetlana Velikanova recorda la seva infància com una etapa difícil amb la caiguda de l’URSS. Somiava a obrir una universitat, i va escollir Barcelona per fer realitat el seu projecte: Harbour Space University n’és el resultat. La descriu com un intent de construir la universitat del futur, i allà s’hi fusionen diverses disciplines amb l’objectiu d’educar els millors enginyers d’intel·ligència artificial (IA) del món. Creu que Barcelona la va escollir i que si vens i hi vius més d’un mes, t’hi quedes. La ciutat li va fer sentir la felicitat física per primera vegada i troba que és el lloc ideal per als professionals.

Tots ells formaran part del pròxim Barcelona International Community Day, dins el programa d’activitats que es podrà consultar en unes setmanes. Assabenta’t de les darreres notícies a les nostres xarxes socials i subscriu-te al butlletí mensual de la comunitat internacional.