David Walliams, pregoner de Sant Jordi 2024

L’escriptor i actor britànic serà l’autor del Pregó de la Lectura impulsat per la xarxa de biblioteques de la ciutat, que té lloc el dilluns 22 d’abril a la Sala Moragues d’El Born Centre de Cultura i Memòria. Des del 2003 el pregó és el tret de sortida institucional de la diada de Sant Jordi.

Visual Pregó de la Lectura de Sant Jordi 2024. Imatge de David Walliams, pregoner d'enguany
13/03/2024 - 16:46 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

David Walliams s’afegeix a la llista de pregoneres i pregoners que des del 2003 han protagonitzat aquest acte honorífic a la ciutat de Barcelona i és el primer autor de literatura infantil que hi participa. L’acte, organitzat per Biblioteques de Barcelona, ha tingut grans figures literàries com a pregoners: Quino, José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luis Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon, John Banville, Claudio Magris, Yasmina Reza, Almudena Grandes, Mia Couto, Empar Moliner, Irene Vallejo, Imma Monsó i, la darrera pregonera, Gemma Ruiz Palà.

David Walliams (Londres, 1971) combina la faceta d’actor amb la d’escriptor de novel·les per a joves. L’any 2013 va publicar el seu primer llibre juvenil, La increïble història de… Les hamburgueses de rata, que començava una llarga sèrie. Ha publicat sis novel·les, amb les quals ha guanyat el suport del públic i de la crítica, i ha esdevingut l’autor juvenil més venut del moment al Regne Unit. Walliams ha superat els 56 milions de còpies de les seves obres, que s’han traduït a més de 55 idiomes, i la premsa l’ha batejat com “el Roald Dahl del segle XXI”. El noi del milió, El papa pispa, Los peores niños del mundo, Un elefant una mica empipador i L’àvia gàngster (premi Atrapallibres 2014-2015) són algunes de les seves històries més conegudes.

L’autor britànic també ha triomfat com a humorista a les sèries Little Britain o Rock Profile i ha estat jutge del concurs televisiu Britain’s Got Talent.

Diàlegs de Sant Jordi 2024

Un any més, com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre autors/ores i lectors/ores. Converses amb escriptors/ores d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres.

Enguany, les xerrades es duran a terme a les biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison, del 15 al 23 d’abril.

Mircea Cartarescu
Dilluns, 15 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Andrea Genovart i Greta García
Dimarts, 16 d’abril. Biblioteca Gabriel García Márquez

Lucía Lijtmaer i Rodrigo Fresán
Dimecres, 17 d’abril. Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles

Henry Marsh
Dijous, 18 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Roser Vernet i Mar García Puig
Divendres, 19 d’abril. Biblioteca Francesca Bonnemaison

Sergi Pàmies i Carlota Gurt
Dissabte, 20 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Hernán Díaz i Jordi Puntí
Diumenge, 21 d’abril. Biblioteca Jaume Fuster

Pregó de la Lectura 2024
David Walliams
Dilluns, 22 d’abril. El Born Centre de Cultura i Memòria. Cal inscripció prèvia: https://inscripcions.barcelona.cat/prego_santjordi_walliams-ca/

Joana Marcús
Dimarts, 23 d’abril. Biblioteca Gabriel García Márquez

Hi col·laboren: Lleonard Muntaner Editor, Editorial Anagrama, Editorial Tránsito, Penguin Random House Grupo Editorial, Ediciones Salamandra, Club Editor, Quaderns Crema, Grup 62 i Edicions del Periscopi.

Related news