El futur dels entorns de l'estació de la Sagrera als barris de Sant Martí

04/12/2018 - 23:37

Mobilitat. Dilluns 10 de desembre tindrà lloc una sessió informativa en què el veïnat podrà copsar de primera mà el ressò que els projectes de la Sagrera tindran sobre els barris de Sant Martí

Dilluns 10 de desembre tindrà lloc una sessió informativa en què el veïnat podrà copsar de primera mà el ressò que els projectes de la Sagrera tindran sobre els barris de Sant Martí

L’institut Salvador Seguí serà l’escenari d’una sessió informativa en què diferents responsables de l’empresa pública municipal Barcelona Sagrera Alta Velocitat exposaran al veïnat les repercussions que tindran en un futur mitjà els diferents projectes urbanístics que es desenvolupen a l’entorn de la futura estació de l’AVE de la Sagrera.

La trobada tindrà lloc
dilluns 10 de desembre, a les 18 h,
a l’institut Salvador Seguí
(c. Pont del Treball Digne, 15 – sala teatre)

El projecte principal de construcció de la nova estació del tren d’alta velocitat té associats diversos altres projectes de caire urbanístic que han de transformar sensiblement els barris dels entorns del pas ferroviari. Entre aquests projectes complementaris vinculats als corredors ferroviaris destaca el nou col·lector de rambla de Prim (que ja s’està executant), el nou dipòsit d’aigües pluvials, la reposició de la rambla de Prim (en el seu extrem nord) i la reurbanització del parc de Sant Martí, amb la construcció d’una nova àrea de lleure per a gossos.

Per altra banda, els treballs estan servint per descobrir una part rellevant del desenvolupament històric dels entorns. Entre les descobertes arqueològiques s’hi troben les restes de l’hipogeu neolític de la vora del c. Menorca, la vil·la romana dels entorns del Pont del Treball Digne, el jaciment prehistòric de la Sagrera, i la necròpolis de la guerra dels Segadors de la rambla de Prim.