Torna la Festa de la Bicicleta amb la tradicional Bicicletada

El 19 de juny se celebra una nova edició de la Festa de la Bicicleta i després de dos anys, la ciutat recupera la Bicicletada, per posar en valor la importància i el creixement de la bicicleta en una jornada cívica i participativa.

..
20/05/2022 - 11:20 h

La Festa de la Bicicleta vol promoure l’ús d’aquest tipus de transport, amb la mirada posada a un model de mobilitat segura, sostenible i saludable. Son dos esdeveniments oberts a tothom, amb propostes per a tots els públics.

Com a esdeveniment destacat, aquest 2022 torna la Bicicletada, que s’havia suprimit com a conseqüència de l’emergència sanitària provocada per la covid-19. La ciutat recupera aquesta tradicional passejada amb bicicleta pels carrers de la ciutat, amb la que els amants i aficionats de la bici podran pedalar per l’Eixample, Ciutat Vella i Sant Martí.

Una Festa de la bici completa

Després de dos anys sense poder-se celebrar amb normalitat, la Festa recupera també el seu format habitual al passeig de Lluís Companys. Hi haurà una fira d’entitats que mostraran les seves propostes i productes, circuits per provar bicicletes, circuits de ‘cargobikes’ i circuits adaptats. També hi haurà espais escènics, activitats lúdiques i sortejos, entre d’altres.

Fem créixer la bici a la ciutat

La bicicleta és un mitjà de transport eficient i sostenible que està creixent cada dia més a la nostra ciutat. Davant d’aquest augment, Barcelona treballa per incrementar la xarxa de carrils bici de la ciutat i convertir-se en una ciutat pedalable. Des del 2015 fins a dia d’avui s’han duplicat els quilòmetres d’infraestructura ciclista arribant als 240 quilòmetres de xarxa que hi ha actualment.

A la festa es presentarà com està creixent la ciutat en més i millors carrils bici i es repartiran plànols actualitzats de la infraestructura ciclista de la ciutat.  A més, es treballarà al voltant de la convivència de la bicicleta amb els diferents modes de transport i es posarà en valor projectes de bici compartida a la ciutat com els 15 anys del bicing o el nou projecte de l’AMB “AMBici”.

Detalls de l’esdeveniment:

Festa de la Bicicleta: 19 de juny, de 10 a 15 hores. Passeig de Lluís Companys.

La Festa comptarà amb una fira de més de 30 entitats vinculades al món de la mobilitat sostenible. I activitats per a tots els públics com:

– Jocs d’andròmines
– Espai escenic Civic Woman
– Scalextric ciclista
– Alcaldia de la bicicleta: “Quines millores proposes per anar en bici a la ciutat?”
– Presentació de l’estudi: “Recomanacions per integrar una perspectiva feminista interseccional en la mobilitat ciclista de Barcelona”
– Sorteig de productes
– Coneix el TRAM
– Gravat personalitzat de dibuixos i noms en els quadres de la bicicleta.
– Taller “Fes-te visible”
– Fundació social Fooding
– Prova el bike polo. Anota i guanya.
– el rasca i guanya del Bicing.
– Circuits de bicicletes i cargobikes
– Tast de bici

Bicicletada: 19 de juny, de 10 a 11:30 hores. Sortida al carrer d’Aragó amb carrer de Roger de Flor.

Amb motiu d’aquest recorregut, de les 8.45 a 11.30 h hi haurà restriccions de trànsit i dels accessos als pàrquings que es restabliran a partir del pas de la bicicletada.

El recorregut serà pels carrers d’Aragó i Tarragona, passeig de Sant Joan, plaça d’Espanya, avinguda del Paral·lel, carrer de Floridablanca, ronda de Sant Antoni, plaça Universitat, carrer de Pelai, plaça de Catalunya, carrer de Fontanella, plaça d’Urquinaona, carrer de Trafalgar, passeig de Lluís Companys, carrer del Comerç, passeig de Picasso, passeig de Pujades, carrer de la Marina, avinguda d’Icària, carrers de Llull, Badajoz, Pujades, Almogàvers i Roger de Flor, avinguda de Vilanova i de nou pel passeig de Lluís Companys.