El Meu Bus és el servei de bus a demanda de Barcelona, que té per objectiu facilitar els desplaçaments del veïnat en determinats barris de la ciutat, tenint en compte les seves necessitats i horaris de desplaçaments.

Es va iniciar com a prova pilot al 2019 a Torre Baró, en el marc del Pla de Barris. Donat l’èxit d’aquesta experiència, amb més de 850 persones usuàries registrades, l’Ajuntament de Barcelona i TMB han posat en valor les millores que suposaria l'aplicació del bus a demanda en aquelles àrees on hi ha menor volum de demanda de servei de bus:

  • Un servei personalitzat: la persona usuària escull quan i on vol viatjar.
  • Un trajecte més ràpid: només fa les parades sol·licitades.
  • Un servei més eficient: el bus no circula quan no hi ha demanda.
  • Menys espera a les parades.

Aquest servei està disponible actualment a Torre Baró, al sector de Vallbona Nord, als de barris de Montbau i la Vall d’Hebron i als barris de Farró i Galvany.

Es preveu que durant els propers anys s’ampliï a més zones de la ciutat, agrupant així diverses línies de bus de barri per millorar-ne el servei.

 

 

El servei

Per utilitzar-lo, cal que indiquis prèviament l’hora en què vols que el bus et reculli, la parada on pujaràs i la parada en què en baixaràs. Té el mateix sistema de tarifes integrat que la resta de serveis de transport públic de la ciutat, i el seu horari és de 7 a 21 hores, de dilluns a dissabte, i de 9 a 21 hores, els diumenges i festius.

Pots sol·licitar el servei que necessites a través de l'aplicació gratuïta de mòbil elMeuBus o del telèfon gratuït 900 927 575, indicant l’hora en què vols que et reculli l’autobús i la parada d’origen i de destinació. Ho pots fer en qualsevol moment, però com més anticipis la teva sol·licitud, millor s'ajusta a la teva petició.

Si ho necessites, a més, pots demanar també un servei periòdic (per exemple, cada dilluns, cada dia feiner, cada matí a una hora concreta, etc.).

Descarrega’t El Meu Bus a Apple Store per a iPhone 

Descarrega’t El Meu Bus a Google Play per a Android 

Telèfon gratuït: 900927575

Has de ser a la parada cinc minuts abans de l’hora de pas concertada. Quan pugis al bus, has de validar la targeta de transport o bé pagar el bitllet a través de l’aplicació de TMB (TMB App). El servei té el mateix sistema de tarifes integrat que la resta de serveis de transport públic de la ciutat.

El bus no pot fer cap trajecte que no s’hagi sol·licitat abans, si bé és cert que pots pujar en un bus que no hagis demanat si s’atura a la parada on et trobes ubicat, sempre que a la ruta programada hi hagi places lliures i la teva destinació no faci canviar la ruta planificada.

Només podràs baixar en una parada que no havies sol·licitat si aquesta està situada dins de la ruta programada i demanant-ho prèviament al conductor o conductora.