Montjuïc acull una trentena d'espectacles del Grec

Montjuïc acull una trentena d'espectacles del Grec

09/06/2020 - 17:50

Cultura. El Teatre Grec, però també el Lliure, el Mercat de les Flors o el MNAC, concentra bona part de la programació del festival que s'inaugura el 30 de juny amb l'espectacle poètic "A tocar!".

El 44è Grec concentra el gruix de la programació al Teatre Grec durant tot el mes de juliol, sense oblidar altres escenaris al voltant de Montjuïc com el Mercat de les Flors o el Teatre Lliure. En total, Montjuïc acull 33 dels 48 espectacles programats pel Festival de Barcelona. Enguany, el programa fa bandera del talent i la creativitat local, i s'allarga fins a l'estiu del 2021 per tal de mantenir tots els compromisos de coproducció que s'havien contret, afegint-n'hi de nous. El preu de les entrades es rebaixa a 15 euros, i s'ofereix la retransmissió d'alguns dels espectacles i propostes en línia.

El Grec s’inaugura el 30 de juny al Teatre Grec amb la proposta de nova creació “A tocar!”, de la companyia Baró d’Evel, un espectacle que compta amb la participació de Frederic Amat, Refree, Lina, Maria Muñoz i Tortell Poltrona. La primera de les dues funcions previstes acollirà com a públic convidat alguns dels treballadors que han estat en primera línia en la lluita contra la covid-19.

Al llarg del mes de juliol, aquest emplaçament de Montjuïc també acollirà els espectacles: “No passa cada dia que algú ens necessiti (de fet no és gens habitual que algú ens necessiti)”, liderat per Carme Portaceli, que recupera textos escrits en temps de pandèmia per reivindicar la importància de la cultura; els concerts d’Omara Portuondo, Manel, Els Amics de les Arts, Mayte Martín, Judit Nedderman, Marcelo Mercadante Sextet –amb Miguel Poveda com a convidat especial, El Petit de Cal Eril, Stay Homas i Suu; “I sing a song about bananas, un homenatge al músic català Xavier Cugat; “La nit urbana”, una mostra de hip-hop amb artistes locals i d’influència llatinoamericana; l’espectacle de circ Möbius, de la Compagnie XY, una de les propostes internacionals programades que el festival ha pogut mantenir, juntament amb Peeping Tom, que mostrarà al públic del teatre Díptic: la porta absent i la cambra perduda, les dues coreografies que van fer pel Nederlands Dans Theater. Per gaudir en família, el festival proposa l’espectacle “El pot petit”.

Seguint amb les propostes familiars, al Mercat de les Flors es podran veure els espectacles “Orbital”, la nova creació de la Cia. Farrés Brothers; “Geometria”, de Rodeland Musical que combina dansa i noves tecnologies, i Ikimilikiliklik, de la Cia. Marie de Jongh. El festival està compromès amb donar suport al talent local. Per aquest motiu, el Mercat acollirà les actuacions d’artistes de proximitat com el coreògraf barceloní Pere Faura, Luaº, l’espectacle guanyador del Premi de Dansa 2019 de l’Institut del Teatre dirigit per Andrea Jiménez, i “Estat d’Emergència”, la primera Producció Nacional de Circ dirigida per Joan Ramon Graell.

Altres espectacles que es podran veure en aquest emplaçament són: Please, please, please de La Ribot, Mathilde Monnier i Thiago Rodrigues; 5.1000 M/S” de Joan Català; “Desdèmona”, la visió d’un clàssic de Shakespeare des de la perspectiva de la seva protagonista femenina, d’Alba Sarraute i Les Ofèlies; “Meravellós Mahler!”, una oportunitat de (re) descobrir la música clàssica de la mà de Pedro Pardo i Francesc Abós.

D’altra banda, a la Sala Fabià Puigserver del Teatre Lliure de Montjuïc es podrà veure The Scarlet Letter, d’Angélica Liddell i basada en la novel·la del mateix nom de Nathaniel Hawthorne; The Mountain, de l’Agrupació Señor Serrano; Teatro Amazonas, de Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza, que analitza les noves formes de colonialisme actual; el concert de Sílvia Pérez cruz i Marco Mezquida, que presenten el seu primer disc junts, i “Covid-451 (lectura dramatitzada)” i la conferència autoficcional “‘Memento mori’ o la celebración de la muerte, ambdues de Sergio Blanco. Finalment, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) acollirà l’actuació de la companyia de dansa La Veronal.

Paral·lelament a la celebració del festival, durant el mes de juliol també es durà a terme el Grec en Obert, un conjunt de propostes en diferents formats, des de retransmissions en directe dels espectacles del Grec Festival a través de les xarxes o per ràdio o televisió fins a propostes creades expressament per ser emeses en línia, podcasts radiofònics, passejades per la ciutat, converses, lectures dramatitzades, etc. Pròximament podreu consultar-ne la programació.

De Grec a Grec

Per tal de poder mantenir totes les propostes inicials, l’edició 2020 del festival s’allarga i estrenarà espectacles durant tota la temporada 2020-2021 (a partir de la Fira de Tàrrega), amb l’objectiu de garantir els espectacles que s’havien d’estrenar al juliol i que s’han hagut de posposar a causa de l’alerta sanitària.

El festival se celebrarà amb totes les normes de seguretat que marquin les autoritats sanitàries en cada moment i oferint només un terç de l’aforament de les localitats de cada un dels seus espais. Igualment, el certamen ha encarregat una auditoria permanent del seu pla de contingència per vetllar en tot moment per la seguretat d’espectadors i espectadores, artistes i personal tècnic.

 

Més informació

Comparteix aquest contingut