Sant Jordi 2024: llibres i roses per tota la ciutat

El 23 d’abril celebrem Sant Jordi amb roses, llibres i molta cultura. Hi haurà una gran illa tancada al trànsit al cor de l’Eixample, entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i el de Pau Claris, que també s’estendrà per la Rambla i Gran de Gràcia.

Gent caminant per la Rambla entre les parades de llibres i roses. Autora: Mònica Moreno
09/04/2024 - 09:25 h - Sant Jordi Ajuntament de Barcelona

A més, tots els districtes tindran espais reservats per a la venda de llibres i roses, i els establiments podran posar les seves parades al carrer a partir del 22 d’abril:

  • Ciutat Vella: la Rambla, plaça Reial i passeig de Lluís Companys.
  • L’Eixample: plaça de Catalunya, plaça de la Universitat, rambla de Catalunya i passeig de Sant Joan (entre la plaça de Tetuan i l’Arc de Triomf).
  • Sants-Montjuïc: rambla de Sants.
  • Les Corts: avinguda Diagonal (entre el carrer de Joan Güell i el carrer de Pau Romeva, al costat de mar).
  • Sarrià – Sant Gervasi: plaça de Sarrià.
  • Gràcia: carrer Gran de Gràcia (entre el carrer de Sèneca i la rambla del Prat), plaça de Nicolás Salmerón, plaça de la Vila de Gràcia i Jardinets de Gràcia.
  • Horta-Guinardó: plaça d’Eivissa i la zona delimitada pel carrer del Tajo, entre la baixada de la Plana i la baixada del Mercat.
  • Nou Barris: marquesina de la via Júlia (entre el carrer d’Argullós i el carrer de Joaquim Valls), i plaça del Virrei Amat (a la cruïlla del carrer de Felip II i el carrer de la Jota).
  • Sant Andreu: places d’Orfila i del Comerç, i carrer del Segre (entre el carrer del Pont i el carrer del Cinca).
  • Sant Martí: rambla del Poblenou (entre el passeig de Calvell i l’avinguda Diagonal), carrer del Cabanyal, carrer de la Sèquia Comtal, plaça del Mercat, plaça de Font i Sagué i espai Biblioteca Gabriel García Márquez.

Sant Jordi 2024 començarà amb el Pregó de la Lectura, que llegirà l’escriptor i actor britànic David Walliams, que ha superat els 56 milions de còpies de les seves obres, que s’han traduït a més de 55 idiomes. El pregó serà el 22 d’abril, a les 18.00 hores, i, per primera vegada, es farà a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Com a pròleg de la diada, Biblioteques de Barcelona ha tornat a organitzar els Diàlegs de Sant Jordi, en què escriptores i escriptors d’arreu conversen a partir d’afinitats en les seves darreres obres i es troben amb el seu públic.

A més, el diumenge 21 d’abril, de 10.00 a 20.00 hores, hi haurà una jornada de portes obertes a l’Ajuntament. L’accés és lliure i gratuït (amb aforament limitat) i es podran visitar racons com l’Escala Negra, el Saló de Cròniques, la Sala Tàpies i el Mirador M. Aurèlia Capmany, entre molts altres.

Durant aquests dies els districtes i barris de la ciutat organitzen diverses activitats amb motiu de Sant Jordi com ara contacontes, titelles, concursos literaris o tallers.

Més informació

Related news