Afectacions de la mobilitat per la Volta Ciclista a Catalunya 2024

Diumenge, 24 de març, es prohibirà la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut durant la celebració de la setena etapa d’aquesta competició esportiva, que té la sortida i l’arribada a la ciutat i provocarà afectacions al districte de Sants-Montjuïc. Hi haurà diverses línies d’autobús afectades.

..
20/03/2024 - 14:14 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Les primeres restriccions seran a les 6.00 hores de dissabte, amb la prohibició d’estacionament, fins a les 15.00 hores de diumenge, a pl. Carles Buïgas, pl. Espanya, av. Reina Maria Cristina i trams de c. Guàrdia Urbana, pg. Santa Madrona, av. Miramar, ctra. Montjuïc, pl. Sardana, pg. Olímpic, des de pg. Migdia, c. Segons Jocs Mediterranis i c. Joaquim Blume. Les restriccions s’allargaran fins a les 17.00 hores en alguns trams d’av. Reina Maria Cristina, av. Rius i Taulet i av. Francesc Ferrer i Guàrdia.

Diumenge, les afectacions de trànsit començaran a l’av. Reina Maria Cristina i en trams de l’av. Rius i Taulet i l’av. Francesc Ferrer i Guàrdia, des de les 6.30 fins a les 17.00 hores, per a les tasques de muntatge i desmuntatge. A partir de les 9.00 hores i fins a les 15.00 hores les restriccions s’estendran a la resta de vies: pl. Carles Buïgas, av. Estadi, Mirador del Palau Nacional, pl. Pare Eusebi Millan, Foixarda, Camí de la Foixarda, Tres Pins, Vivers, Doctor Font i Quer, Tarongers, Maria Montessori i Moianès, així com en trams de Creu Coberta, Segons Jocs Mediterranis, Lleida i av. Montanyans.

Les restriccions de trànsit, de la mateixa manera que els accessos als pàrquings, es restabliran a partir del pas de l’últim ciclista. L’etapa acabarà amb un circuit que restringirà la circulació al parc de Montjuïc, de manera que les últimes afectacions de trànsit, fora d’on es facin tasques de muntatge i desmuntatge, seran a les vies que es trobin dins del parc.

Afectacions del transport públic

Hi haurà diverses línies de bus afectades entre les 6.30 i les 14.30 hores, que es desviaran o de les quals es limitarà el recorregut durant la competició, i seran les següents: D20, H12, H16, V5, 13, 46, 65, 55, 79, 109, 115, 125 i 150 i la ruta vermella del Bus Turístic. Podeu ampliar la informació al web de TMB. Podeu planificar els desplaçaments a través de “Com s’hi va”.

També hi haurà afectacions al servei de Bicing, ja que durant la prova esportiva es retiraran les bicicletes de les estacions afectades pel recorregut, que quedaran fora de servei, i a “Obrim carrers”, ja que al tram entre pl. Espanya i Moianès l’activitat començarà a les 11.00 hores.

Podeu consultar més informació de la Volta Ciclista a Catalunya al web d’Esports o al de la competició.