El túnel de la Rovira es renovarà per millorar-ne la seguretat i l’eficiència

La Comissió de Govern ha donat el vistiplau al projecte, que començarà a finals del 2024 i tindrà una durada de poc més d’un any. Es canviarà el paviment, es tractaran les patologies estructurals, es milloraran la impermeabilització i el drenatge i es renovaran bona part de les instal·lacions.

Accés nord del túnel de la Rovira, Barcelona.
13/04/2024 - 12:27 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

Les obres tenen un pressupost de més de 17 milions d’euros i es faran per fases. El túnel es tancarà alternant el sentit ascendent i descendent i majoritàriament en horari nocturn per reduir al màxim l’impacte en la mobilitat.

Augment de la seguretat

Una part essencial d’aquestes actuacions s’orienta a millorar la seguretat del túnel. S’executaran tres galeries d’evacuació de nova construcció que tindran una connexió transversal entre els dos tubs, és a dir, entre els dos sentits de la marxa, l’ascendent i el descendent.

També es renovaran les instal·lacions de seguretat i de comunicació amb noves solucions tecnològiques, i s’incorporaran elements nous per a la detecció d’incendis. Alhora, s’ampliarà el sistema d’hidrants i extintors i es reformaran les sales tècniques.

Renovació de les infraestructures

Les actuacions inclouen la substitució de tot el paviment i de l’enllumenat del túnel, que serà amb tecnologia LED, i noves pautes de ventilació automatitzades i adaptades als diferents escenaris. Les obres de millora també serviran per solucionar les filtracions d’aigua i renovar el sistema de drenatge.

Aquestes obres permetran actualitzar i adaptar una infraestructura que data del 1987. És la primera actuació del projecte de transformació de l’àmbit de la rambla del Carmel.

Notícies relacionades