Entren en funcionament dos nous ascensors a l'estació d'Espanya de l'L1

Aquesta setmana han entrat en funcionament dos nous ascensors i la passera d'intercanvi entre andanes a l'estació d'Espanya de l'L1 de metro. Juntament amb els dos ascensors més que havien entrat en funcionament amb anterioritat, ara queda completament adaptat a persones amb mobilitat reduïda el recorregut des del nivell de carrer fins a les dues andanes (direcció Hospital de Bellvitge i direcció Fondo) d’aquesta línia.

..
11/04/2024 - 12:02 h

Els treballs han consistit en dotar la passera d’intercanvi de nous accessos amb escales fixes i ascensors, així com l’eixamplament de la plataforma que creua superiorment les vies per millorar els fluxos del passatge. Així mateix, s’ha ampliat un tram de cada andana, per a millorar l’accés als combois a les persones amb mobilitat reduïda. En una fase posterior, es milloraran els trams restants.

L’intercanviador de plaça Espanya, amb més de 24 milions de persones usuàries a l’any, està format per dues estacions de metro i una dels FGC. L’actuació en marxa consisteix en adaptar les estacions de l’L1 i l’L3 i els itineraris de correspondència entre aquestes i també amb FGC.

Un cop ha entrat en funcionament la nova passera a l’L1, queden per executar la remodelació de l’actual vestíbul de l’L3 i la instal·lació de tres ascensors més a l’L3. Es preveu que els treballs acabin a finals d’any.

Aquesta millora forma part de les obres d’adaptació de l’intercanviador d’Espanya que porta a terme el departament de Territori de la Generalitat de Catalunya i disposa de finançament del Fons Europeus de Desenvolupament Regional.

Font: Departament de Territori