Vuit nous carrils bici en marxa des de principis d’any

19/04/2018 - 17:00

Intraestructura. Des de principis de 2018 s’han posat en servei un total de vuit nous carrils bici i la previsió és obrir-ne cinc més abans de finalitzar el mes de juny.

A inici de mandat hi havia 116 km de carril bici i a dia d’avui Barcelona ja disposa d’un total de 179 quilòmetres (184 si contem amb les vies ciclables). Això suposa que a dia d’avui prop del 90% de la població ja disposa d’un carril bici a menys de 300 m de casa seva (al 2014 era el 72%) i la previsió és arribar fins al 95% durant l’any 2018. Abans que finalitzi l'any la ciutat passarà a comptar amb 233 quilòmetres d’infraestructura ciclista.

Carril bici de Borí i Fontestà: eix horitzontal (carril bici bidireccional) que uneix l’avinguda de Sarrià amb el nucli antic de Sant Gervasi – Galvany (zona 30). Té continuïtat per carrer de Madrazo i carrer de Laforja. Connecta amb els eixos verticals del carrer Pau Casals – avinguda Josep Tarradellas- carrer Ganduxer i carrer de Doctor Fleming.

Carril bici del passeig de Taulat, entre carrer Selva de Mar i plaça del Llevant (Fòrum): carril bici bidireccional que completa l’eix horitzontal de tot el carrer Taulat. Tindrà continuïtat per l’avinguda d’Icària, ara en obres, unint el campus Besòs de la UPC amb el campus Universitari de la Pompeu Fabra, a Ciutadella. Es connectarà amb Ciutat Vella pel carril bici del passeig de Circumval·lació.

Carril bici a l’avinguda de Gran Via de les Corts Catalanes, entre els carrers de Vilamarí i d’Aribau: creació de dos carrils bici de sentit únic. Aquesta any s’ha completat aquesta intervenció que ha permès reduir el conflicte entre els vianants i baixar a la calçada els anteriors carrils bici existents que anaven pel centre de les tercianes.

Carril bici a l’avinguda de Maria Cristina: carril bici bidireccional situat a la part central de l’avinguda Maria Cristina, sense peces de segregació, amb un disseny adaptat als esdeveniments i actes que es produeixin a l’entorn d’aquesta avinguda. Uneix plaça d’Espanya amb l’avinguda de Rius i Taulet.

Carril bici de carrer de Ganduxer: carril bici bidireccional que connecta la plaça Gregori Taumaturg amb l’avinguda de la Diagonal, i també amb el carrer de Borí i Fontestà.

Carril bici connexió amb Esplugues – bicivia7: carril bici bidireccional que connecta Barcelona amb Esplugues.

Carril bici al carrer de Sardenya: Carril bici de sentit únic que s’ha completat aquest any i que connecta en vertical el barri de la Salut amb el passeig Marítim.

Carril bici al carrer de Cardenal de Sentmenat: carril bici unidireccional en sentit contrari a la mobilitat motoritzada. Facilita l’enllaç des de l’Estació d’FGC-Sarrià amb el passeig de la Bonanova, traient les bicicletes de la vorera.

Properes obertures de carrils bici (previstos els mesos maig i juny)

Paral·lelament, en els propers dos mesos s’obriran 5 nous carrils bici a la ciutat que permetran connectar diferents zones de Barcelona:

Carril bici al carrer d’Olesa- carrer de Garcilaso: carril bici de doble sentit que connecta el passeig de Maragall amb la Sagrera.

Carril bici al carrer de Segre: carril bici bidireccional que enllaça la rambla Onze de Setembre amb la plaça de Can Fabra.

Carril bici pels carrers de Jonquera-Bilbao-Navas de Tolosa: carril bici bidireccional que permet unir la platja de la Mar Bella amb la plaça Maragall.

Carril bici a l’avinguda de Rio de Janeiro: carril bici bidireccional que connectarà el carril bici existent al carrer d’Arnau d’Oms amb el passeig de Santa Coloma.

Carril bici del carrer de Pisuerga: intervenció de carril bici a les Corts.