Acostant el vehicle elèctric als ciutadans

18/10/2014 - 14:58

Mobilitat. L’EXPOelètric Fórmula-e busca donar a conèixer de primera mà les virtuts de les tecnologies eficients i la seva implantació a Barcelona.

L’EXPOelèctric Fórmula-e ja fa quatre anys que permet als ciutadans conèixer de prop els últims models de vehicles elèctrics del mercat i familiaritzar-s’hi a través d’activitats gratuïtes obertes a tothom. A més dels 42 estands de fabricants d’aquest tipus de vehicles, els ciutadans que entre el 18 i 19 d’octubre s’acostin a l’Arc de Triomf també poden conduir-los i provar de primera mà les seves virtuts.

Vídeo ‘EXPOelèctric Fórmula-e’

En aquesta quarta edició, el lema de l’esdeveniment és "Endolla’t i vine a conèixer el vehicle elèctric", i resumeix l’objectiu de convidar el públic a conèixer de prop la mobilitat sostenible. Amb una finalitat: promoure i sensibilitzar sobre l’estalvi energètic i els avantatges mediambientals i acústics que tenen els vehicles de zero emissions per als ciutadans.

Per això, l’EXPOelèctric Fórmula-e concentra les seves activitats en diferents eixos. D’una banda l’EXPOtest, on es permet als ciutadans (grans i petits) conduir vehicles elèctrics. També hi ha un apartat destinat a resoldre tots els dubtes dels ciutadans, els anomenats e-col·loquis. I com a novetat, aquest any se celebra l’e-concert, que demostrarà que els vehicles elèctrics redueixen la contaminació acústica de la ciutat fent una demostració durant un concert en directe.

Els primers taxis 100% elèctrics

És també una mostra de l’aposta que Barcelona fa per la mobilitat elèctrica. A l’EXPOelèctric s’hi poden veure els primers taxis 100% elèctrics fabricats per NISSAN que ja fa setmanes que circulen per la ciutat, dels quals els conductors en destaquen l’estalvi econòmic. “Ara al començament és d’un 20%, però a la llarga, com que no necessiten canvi d’oli i les reparacions són menors, arribarà al 30 o 35%”.

Notícies relacionades:

– Barcelona incorpora nous autobusos 100% elèctrics
L’aposta de Barcelona pel vehicle elèctric contribueix a reduir la contaminació atmosfèrica