Actuacions de millora de l’ascensor del carrer Telègraf

12/05/2022 - 12:20

Urbanisme. Començaran el dilluns 16 de maig i duraran aproximadament dos mesos

A partir del 16 de maig i fins al 19 de juliol, l’ascensor inclinat del carrer del Telègraf, en el tram comprès entre els carrers de Brussel·les i del Doctor Cadevall, romandrà fora de servei per actuacions de millora i renovació.

Els principals objectius de la intervenció són millorar el servei oferint les màximes garanties de seguretat per a la persona usuària; la millora de la fiabilitat i la disponibilitat dels ascensors per resoldre les incidències que es produeixen actualment (avaries de portes, trencament de rodes, etc..), l’actualització dels ascensors a les noves exigències tècniques i la millora del seu procés de manteniment.

El projecte de remodelació inclou com a intervencions principals la reconstrucció i millora de les guies de cabina i contrapès, la substitució del tren de rodes, el grup tractor amb nou sistema de frens i la maniobra de l’ascensor, la protecció de les cabines en estat de repòs amb instal·lació de marquesines, la instal·lació de noves portes a la cabina i als embarcaments i l’ús de paviments tàctils i dispositius sonors per invidents.

Aquesta actuació forma part de l’aposta que ja fa anys que fa l’Ajuntament de Barcelona per millorar les condicions d’accessibilitat en els barris amb pendents pronunciats, especialment als de la zona més muntanyosa de la ciutat. L’orografia de la capital catalana fa imprescindible optimitzar, millorar i incrementar aquest tipus d’instal·lacions per ajudar a la ciutadania a moure’s amb rapidesa i amb comoditat.

Actualment la ciutat compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi.