Barcelona, al capdavant de la Cimera Mundial de grans ciutats a Buenos Aires

La Cimera Mundial de grans ciutats de la xarxa global C40 se celebra a Buenos Aires del 19 al 21 d'octubre i l'alcaldessa Ada Colau hi assisteix com vicepresidenta d'aquesta.

..
18/10/2022 - 12:17 h

Barcelona serà una de les principals líders a la Cimera Mundial de grans ciutats de la xarxa global C40 que se celebra a Buenos Aires del 19 al 21 d’octubre. L’alcaldessa Ada Colau hi assisteix com vicepresidenta i líder del grup de grans ciutats europees conjuntament amb l’alcalde de Milà, Giuseppe Sala.

Es tracta de la primera gran cita després de la COP26 de Glasgow, on les ciutats volen impulsar el seu compromís amb la creació de llocs de treball verds i accelerar les accions per combatre l’emergència climàtica. Alhora, la xarxa exigirà als Estats objectius més ambiciosos i accions més ràpides per donar resposta a problemàtiques actuals com l’encariment de preus i del cost de la vida.

El model Superilla

Barcelona és l’única ciutat de l’Estat que participa en la cimera, on compartirà el model de transformació integral de Superilla Barcelona. Ada Colau, participarà en la primera sessió plenària de la cimera “Units per una transició justa i inclusiva” el dijous 20, que es podrà seguir a través de la web de l’Ajuntament.

Juntament amb Barcelona, la cimera reunirà els alcaldes i alcaldesses d’un centenar d’altres ciutats que representen gairebé 600 milions de persones, una cinquena part de l’economia mundial, i que formen part de la C40, la xarxa mundial de grans urbs del món liderada actualment per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan.