Campanya d’actuació sobre les distraccions en la conducció

La Guàrdia Urbana posa en marxa durant tota aquesta setmana una nova campanya que se centrarà a corregir les distraccions en la conducció i la manca de respecte als senyals dels semàfors, especialment, els que regulen els passos de vianants. L’objectiu d’aquest nou dispositiu és incrementar la seguretat viària i reduir el nombre de sinistres de trànsit, així com el nombre de víctimes i la gravetat de les lesions.

..
03/10/2022 - 14:26 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Les distraccions durant la conducció són una de les causes principals de sinistralitat. L’ús dels dispositius de telefonia mòbil i d’auriculars està profundament arrelat socialment i no hi ha prou consciència sobre els riscos que comporta utilitzar-los durant la conducció. La manca de respecte als semàfors també és una de les causes principals de sinistralitat.

Per això, la Guàrdia Urbana corregirà conductes infractores com la falta d’atenció permanent en la conducció i l’ús inadequat del telèfon mòbil o de qualsevol altre mitjà de comunicació, així com el fet de no respectar els senyals dels semàfors i les prioritats dels vianants.

Aquesta campanya, planificada i coordinada pel Servei Català de Trànsit (SCT) amb les policies locals i els Mossos d’Esquadra, s’emmarca en el Pla local de seguretat viària (PLSV) 2019-2022 i en el Pla de mobilitat urbana (PMU) 2010-2024.