Campanya per augmentar la seguretat passiva en la conducció

Fins diumenge, 28 d’abril, la Guàrdia Urbana intensificarà el control de les infraccions relacionades amb la no utilització o l’ús incorrecte dels cinturons de seguretat i cascs, tant del conductor com dels acompanyants, així com dels sistemes de retenció infantil.

..
22/04/2024 - 07:30 h - Seguretat i prevenció Ajuntament de Barcelona

Pel que fa als incompliments, es denunciaran de la manera següent:

  • En el cas dels cinturons, amb la comprovació prèvia del funcionament correcte. Es comprovarà que les persones menors d’edat amb una alçada igual o inferior a 135 centímetres viatgin amb un sistema homologat d’acord amb la normativa vigent.
  • En el cas dels cascs, amb la immobilització dels vehicles dels conductors que no l’utilitzin. Aquesta comprovació inclou els vehicles especials tipus quad. Cal recordar que el responsable de l’ús del casc per part del passatger sempre és el conductor del vehicle.

L’objectiu general de la campanya és reduir el nombre de víctimes i la gravetat de les
lesions. Segons el darrer informe de sinistralitat, el 2023 passat hi va haver 8.753 ferits en sinistres, un 3,1% menys que l’any anterior, i 20 víctimes mortals, 3 menys que el 2022.

Les víctimes dels sinistres de trànsit són evitables, n’hem de prendre consciència perquè tots els efectius s’impliquin cada vegada més a aconseguir arribar als objectius de reduir un 50% el nombre de lesionats greus i morts, tal com indica l’Estratègia de seguretat viària 2030, amb l’horitzó de zero víctimes mortals l’any 2050.