En marxa les obres de construcció d’un carril bus a l’entrada de Barcelona per l’avinguda Diagonal

..
14/05/2024 - 09:46 h

Les obres de construcció d’un carril bus a l’entrada de Barcelona per l’autopista B-23, des de la seva connexió amb l’autovia A-2, fins a la intersecció de l’avinguda Diagonal amb el carrer Torre Melina es van iniciar al maig.

L’actuació consisteix en l’ampliació de la calçada de la banda muntanya de l’av. Diagonal, entre la calçada actual i el carril bici paral·lel al Parc de Cervantes, per tal d’encabir el nou carril; la reconfiguració de la secció del trànsit, eliminant els carrils reversibles de la part central; la retirada de pòrtics de senyalització; i la construcció d’un nou mur de gabions a la banda muntanya, paral·lel al carril bici existent. No es farà cap afecció al carril bici del costat del parc Cervantes.

Aquestes són les actuacions previstes per les properes setmanes:

Del 5 al 8 d’agost es faran treballs de pavimentació de la banda muntanya de la B-23, amb les següents afectacions:

  • 25 i 26 de juliol, de 22.30 a 5.30 h: Modificació de les amplades dels carrils en sentit entrada BCN. Durant la nit de treballs, la circulació d’accés a la ciutat es desviarà.
  • 5 d’agost, de 9.30 a 18 h: treballs de pavimentació del nou carril dret de la B-23 d’accés a la B-20, C-32 i Esplugues. S’ocuparà un carril de l’av. Diagonal. Es permetrà en tot moment la incorporació a aquest lateral muntanya, habilitat amb un carril de circulació.
  • 6 i 7 d’agost, de 22.30 a 5.30 h: treballs de pavimentació de la banda muntanya del tronc central de la B-23. S’ocuparan els carrils de sortida de Barcelona, i es desviarà la circulació per la calçada contraria (banda mar).
  • 7 i 8 d’agost, de 22.30 a 5.30 h: continuació dels treballs de pavimentació de la banda muntanya del tronc central de la B-23.

Per a dur a terme aquests treballs, quedaran afectes algunes parades d’autobús.

Les obres s’impulsen des del Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya

Durada: Fins al 31 d’agost de 2025.

Notícies relacionades