El tràfic del port ha augmentat un 9% el 2014

18/02/2015 - 17:27

Port de Barcelona. Les exportacions han augmentat un 7%, una xifra rècord.

El port de Barcelona ha tancat l’exercici 2014 amb un increment en els indicadors de tràfics de càrrega. Així, el tràfic total s’ha incrementat un 9% i s’ha situat en 46,3 milions de tones.
En la mateixa línia, el tràfic de contenidors, un dels estratègics del port, ha augmentat un 10%. Les exportacions dels contenidors plens han assolit una xifra rècord ja que han arribat a un 7%. Dins del tràfic portuari, el que més ha pujat són les importacions, un 12%. Es tracta del creixement més important dels últims set anys, tot i que no s’assoleixen xifres rècord. Després de les caigudes registrades en els darrers anys, el 2014 els transbordaments també han augmentat un 11%.

Pel que fa als passatgers, el port de Barcelona ha rebut un total de 3,5 milions de persones, un 5% menys que l’any anterior. Destaca la bona evolució registrada en els ferris de línia regular, que s’ha incrementat un 6,5% i arriba als 1,1 milions de passatgers. En canvi, han estat un 9% menys els creueristes que han passat pel port a causa, principalment, de la retirada de les rutes de la Mediterrània d’alguns operadors.

En l’exercici del 2014 el Port va obtenir uns ingressos de 154,8 milions d’euros, un descens del 3% respecte a l’any anterior. Aquesta davallada es deu a la reducció de taxes marcada pel govern espanyol l’any passat.

D’altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que la licitació dels accessos ferroviaris es farà al març, fet que per Vila garantirà que les obres comencin aquest mateix 2015. Vila també ha explicat que els 110 milions d’euros de pressupost de les obres per a la construcció dels accessos ferroviaris es finançaran entre l’Estat i el Port de Barcelona. Concretament, 60 milions d’euros els assumirà Adif dels pressupostos generals de l’Estat i els 50 milions restants seran a càrrec de l’Autoritat Portuària de Barcelona.