Els pressupostos participatius arriben a la fase final

Nou Barris ha d’escollir d’entre els 18 projectes finalistes

Pressupostos participatius - baner votació
07/06/2021 - 12:53 h

La fase de votació final dels projectes en el marc dels pressupostos participatius tindrà lloc del 10 al 20 de juny. Durant aquests deu dies, totes les persones de 14 anys o més empadronades a Barcelona podran votar els projectes de dos districtes de la ciutat, el seu i un altre per escollir.

Per a cada districte es podran votar tants projectes com es vulgui, amb un mínim de dos, fins a esgotar la dotació pressupostària assignada al districte. Tanmateix, no és obligatori exhaurir la dotació en el procés de votació.

Un sistema de votació virtual i amb punts de suport

La votació es durà a terme a través de la plataforma digital de participació ciutadana decidim.barcelona i, a més, es distribuiran diversos punts mòbils de barri de suport a la votació. Els de Nou Barris els trobareu aquí. Finalment, del dilluns 14 de juny al diumenge 20 de juny hi haurà punts d’acompanyament per participar en la votació per a les persones que necessitin suport. Aquests punts se situaran en equipaments de tota la ciutat. Dos d’ells són a Nou Barris, concretament al Casal de Barri de Torre Baró i al Centre Cívic Can Verdaguer. Precisament a tots dos espais ja hi podeu veure, a més, una exposició amb els projectes finalistes.

Els pressupostos participatius de Nou Barris

En la fase de priorització, que va tenir lloc del 22 de març al 5 d’abril, la ciutadania va decidir quins serien els 20 projectes de Nou Barris. Finalment, han estat 18 els que han passat a la fase final d’un total de 47. La tria es va fer a partir de 1.728 suports emesos. El districte disposarà de 3,6 milions per tirar endavant els que surtin finalment escollits.

Entre els finalistes hi ha iniciatives que pertanyen a moltes de les categories establertes, i en àmbits menys habituals com la memòria històrica, els espais de jocs infantils, els equipaments i espais esportius, i mobiliari urbà.

Així, els projectes amb més suports han estat:

  • La remodelació i millora dels equipaments del pati de l’escola Santiago Rusiñol, eliminant les barreres arquitectòniques i adoptant mesures de seguretat adients per a l’ús del mateix per part dels infants de l’escola i del barri (187 suports).
  • La creació d’un parc esportiu infantil, juvenil, sènior i de persones amb discapacitat a la zona esportiva de Can Dragó (176 suports).
  • I la modificació de l’ús d’un solar a Porta, concretament al carrer Pintor Alsamora, actualment amb ús d’aparcament, per fer-hi un hort urbà (124 suports).

Tots els projectes i més informació a decidim.barcelona.