En servei les noves escales mecàniques dels Canadencs al barri de la Teixonera

02/12/2019 - 10:33

Mobilitat. Amb la posada en servei d’aquesta infraestructura el districte d’Horta-Guinardó passa a comptar amb un total de 36 escales mecàniques, 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats

L’actuació ha consistit en la implantació d’unes escales mecàniques en aquest àmbit amb l’objectiu de connectar el desnivell de 14,50m entre els carrers Samaniego i Arenys, donant alhora accés als replans entremitjos existents que comuniquen amb les dependències de la Parròquia de Sant Cebrià, la sortida d’emergència de la pista esportiva i l’accés inferior al centre Cívic de la Teixonera. En total s’ha actuat sobre 740m2.

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat en els barris amb pendents pronunciades, especialment als districtes de muntanya. L’orografia de Barcelona fa imprescindible optimitzar millorar i incrementar aquest tipus d’instal·lacions per ajudar als ciutadans a moure’s amb rapidesa i amb comoditat.

Per aquest motiu, ha implantat les escales mecàniques dels Canadencs, en tres trams diferenciats per tal de millorar les comunicacions entre els carrers de Samaniego i Arenys, una actuació que també ha permès renovar les escales existents, les zones verdes i els espais d’estada. També s’han aprofitat les obres per a renovar les xarxes de serveis existents (reg, enllumenat, drenatge, clavegueram i telecomunicacions).

L’actuació forma part del Pla de Barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera, que promou millores en els entorns urbans dels dos barris. El Pla també ha impulsat la implantació d’escales mecàniques al carrer Maria de Déu dels Àngels amb carrer Sant Dalmir, una infraestructura que entrarà en servei properament.

Amb la posada en servei d’aquesta infraestructura el districte d’Horta-Guinardó passa a comptar amb un total de 36 escales mecàniques, 9 ascensors verticals i 4 ascensors inclinats i esdevé el districte amb més serveis per a la mobilitat vertical del veïnat.

Actualment la ciutat compta amb una completa xarxa d’escales mecàniques, ascensors verticals i ascensors inclinats a l’espai públic que permeten salvar els desnivells i assolir dreceres entre àmbits que estan molt distanciats o en els quals és complicat d’accedir-hi.