L’accés al transport públic dels patinets o monocicles elèctrics continuarà prohibit indefinidament

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), d’acord amb els operadors, conclou que la regulació actual de vehicles elèctrics de mobilitat personal no dona garanties de seguretat suficients. La sanció per incompliment és de 200 euros.

..
20/10/2023 - 15:47 h - Mobilitat i transports Ajuntament de Barcelona

La prohibició es va implementar arran de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat al novembre del 2022.

Aquest escenari es considera de baixa probabilitat, però pot ser greu si es dona a prop de persones vulnerables, com persones amb mobilitat reduïda, infants o nadons, o en moments d’alta ocupació.

Durant aquest any un grup de treball ha analitzat diverses mesures, com limitar l’horari d’accés, el nombre de vehicles o la mida màxima, entre altres, però no s’ha pogut establir cap escenari en què no es mantingui un factor de risc molt elevat.

El risc principal és que es produeixi un incendi de la bateria, l’element més delicat del vehicle. En concret, preocupa l’embalament tèrmic, un procés de degradació extremadament ràpid en què es catalitzen tot un seguit de reaccions químiques exotèrmiques que emeten gasos, generen foc i fum i poden provocar una fragmentació i una explosió.

Notícies relacionades