Les motos mal aparcades a la vorera es redueixen en un 70% a la Vila de Gràcia

Per fomentar els desplaçaments a peu segurs i millorar l’accessibilitat, el 2020 es va posar en marxa la campanya “Barcelona, ciutat de vianants”, amb l’objectiu de reduir el nombre d’aparcaments de motos a la vorera en diferents zones de la ciutat. A la Vila de Gràcia hi havia més de 2.000 motos que incomplien la normativa i estacionaven a la vorera. Per resoldre la situació i reordenar els aparcaments es van posar en marxa accions per donar a conèixer la normativa abans de notificar i sancionar les persones infractores. Des del 2020, gràcies a aquestes actuacions, el nombre de motos mal aparcades habitualment a la Vila de Gràcia s’ha reduït en un 70%, i ara són unes 600 motos les que encara infringeixen la normativa.

..
01/12/2022 - 17:39 h - Mobilitat i transports Ajuntament de Barcelona

Les actuacions per reduir el nombre de motos estacionades incorrectament a la vorera van començar amb una fase informativa en què s’explicava la normativa i les alternatives d’aparcament al barri. En una segona fase d’avís es notificava els conductors de les motos infractores i, finalment, la Guàrdia Urbana va començar a posar sancions i retirar les motos mal aparcades.

Paral·lelament, a la Vila de Gràcia s’han ampliat amb 116 places més els aparcaments a la calçada, s’ha reforçat la senyalització vertical en 12 carrers i s’han promocionat ofertes per aparcar les motos en aparcaments públics del barri.

On podeu aparcar si aneu en moto?

Per estacionar les motos s’han d’utilitzar les places d’aparcament habilitades i senyalitzades a la calçada, n’hi ha més de 70.000.

A més, es poden aparcar les motos en semibateria a la vorera si hi ha un espai de pas de més de 6 metres i en paral·lel si l’espai fa entre 3 i 6 metres. Està prohibit estacionar motos a les voreres amb menys de 3 metres d’espai de pas.

També s’ha de tenir en compte que hi ha d’haver una distància mínima de 2 metres entre la moto aparcada, ja sigui a la calçada o a la vorera, i els passos de vianants i les parades d’autobús.