Picmi Taxi, la nova funcionalitat per demanar taxis des del carrer

Consisteix en la digitalització de les peticions que habitualment es fan “a mà alçada”, les més freqüents, ja que aproximadament la meitat dels taxis metropolitans no es troben adherits a cap radioemissora o app.

..
20/04/2022 - 10:12 h

L’Institut Metropolità del Taxi (IMET) i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han posat en marxa el servei Picmi Taxi, una nova funcionalitat de l’aplicació AMB Mobilitat amb la qual els usuaris podran demanar un taxi quan es trobin al carrer.

Aquest nou servei digital, que estarà disponible després de l’estiu, permetrà a qualsevol ciutadà indicar amb el seu mòbil que està buscant un taxi, fent clic al botó “Picmi Taxi”. El 100 % dels vehicles disposaran d’aquesta funcionalitat i serà molt més fàcil poder trobar-ne un de forma ràpida.

Promoure l’ús del taxi

La iniciativa pretén facilitar l’ús del taxi per part de la ciutadania i fer-lo més atractiu gràcies a la reducció del temps d’espera. L’usuari podrà saber quants minuts trigaria a arribar un vehicle al punt de recollida indicat i, tenint aquesta dada, podrà acceptar o rebutjar el servei. Una altra de les opcions que presenta la interfície és la de cercar i sol·licitar taxis adaptats o de més capacitat.

Es tracta d’una iniciativa pionera a nivell internacional que recull la solució tecnològica d’una casuística tan concreta com és demanar un taxi de forma digital al carrer. I suposarà una millora en el servei, atès que augmentarà el volum de demanda de taxis i permetrà realitzar rutes més eficients, que redueixin l’impacte mediambiental que suposa circular buscant clients. Els taxis metropolitans efectuen uns 660 milions de quilòmetres per any, i gairebé la meitat d’aquests es fan en buit.

 Nova xarxa de microparades

El projecte també anirà acompanyat de la creació d’una xarxa de noves microparades, que complementaran les 275 que actualment hi ha a la ciutat de Barcelona (un total de 376 parades al conjunt de l’àrea metropolitana), en les quals es trobaran els taxistes estacionats a l’espera de clients i peticions a través de l’aplicació. Per tant, els vehicles que estiguin en parada, seran els primers de rebre la notificació que hi ha una petició Picmi al seu voltant i tindran prioritat a l’hora de l’assignació.

L’app AMB Mobilitat, que en els darrers anys ha evolucionat per integrar tots els serveis de transport públic de la metròpolis de Barcelona i la bicicleta i ara sumarà el servei de demanda de taxi, ja compta amb més de 175.000 usuaris actius (més de 45.000 usuaris diaris de mitjana).