Un nou passeig per al veïnat sobre la cobertura de la ronda de Dalt

23/07/2018 - 11:51

Urbanisme. L'espai inclourà vegetació i espai per a la ciutadania, i incorporarà zones d'estada, jocs infantils i una plaça polivalent.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament ha donat llum verda a la primera fase del projecte d'urbanització de la cobertura de la ronda de Dalt, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La proposta preveu la creació d'un nou passeig que es converteixi en un eix d'intercanvi entre les identitats dels barris de l'entorn.

L’actuació d’aquesta primera fase d’urbanització inclou un tram de 180 metres de longitud a partir de l’avinguda del Jordà i en direcció Llobregat.  En una segona fase, l’àmbit d’actuació s’estendrà fins a l’avinguda de Vallcarca. El projecte d’urbanització és fruit d’un procés de participació ciutadana per recollir totes les propostes i consideracions veïnals.

El projecte aprovat inclou la urbanització de la vorera lateral mar i de l’espai que es guanyarà un cop s’acabin els treballs de cobertura de la ronda, que mantindran el nombre de carrils actuals a les calçades laterals. L’espai d’urbanització per als vianants suma un total de 7.519 metres quadrats, dels quals 3.800 s’hauran guanyat amb la cobertura.

Protagonisme dels vianants

El projecte d’urbanització aposta per crear un nou passeig que reforci el protagonisme dels vianants i l’intercanvi amb els barris de l’entorn, solucioni les necessitats de la mobilitat rodada i potenciï un entorn urbà amb molta vegetació i saludable per a les persones.

La proposta, que fa una decidida aposta per la biodiversitat, preveu la creació d’un passeig central, de 13,6 metres d’amplada. També inclou una franja de vegetació que varia la seva amplada al costat muntanya i un espai de paviment al costat mar també variable. Així mateix, el nou espai tindrà àrees diferenciades d’estada i jocs infantils.

Avança la cobertura

La previsió és iniciar les obres d’urbanització d’aquest tram a mitjans del mes de novembre del 2018 i acabar-les abans de l’estiu del 2019.

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona està executant les obres d’estructura per fer realitat la cobertura de la Ronda de Dalt en aquest tram on avui s’aprova el projecte d’urbanització. Aquests treballs d’estructura està previst que finalitzin al gener del 2019 i consisteixen en executar els dos murs laterals al tram que va des de davant del mercat fins al pont de l’avinguda Jordà, així com en l’execució de la llosa de cobertura que es recolza sobre els murs.