Un nou semàfor de Mortadel·lo i Filemó al barri de Sant Antoni

Mortadel·lo i Filemó, els mítics agents de la T.I.A. creats per Francisco Ibáñez, ja compten amb un nou semàfor a la cruïlla del carrer del Comte d'Urgell amb el carrer de Manso.

..
21/05/2024 - 13:37 h - Cultura i lleure Districte Eixample

Mortadel·lo és la figura de la lent verda, que permet el pas de vianants en aquesta cruïlla del barri de Sant Antoni. Filemó, en canvi, prohibeix el pas des de la lent vermella. La ubicació s’ha escollit per la proximitat amb el Mercat del Llibre Dominical de Sant Antoni, i gràcies a la iniciativa de l’eix comercial SOM Sant Antoni.

L’acte d’inauguració, celebrat aquest diumenge passat, 19 de maig, va comptar amb la presència  del regidor del Districte, Jordi Valls, i de la filla d’Ibáñez, Núria, i autors de còmics, amics d’Ibáñez. La festa es va cloure amb l’actuació de les tabaleres i els diables Trapelles de Sant Antoni.

Mortadel·lo i Filemó als semàfors de la ciutat

Es tracta del tercer parell de semàfors dedicats a Mortadel·lo i Filemó que s’instal·len a Barcelona.  A l’octubre ja es van inaugurar els de la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al districte de Sant Martí, i al desembre es van instal·lar els de la cruïlla de la ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia, a tocar de la plaça de Catalunya, al barri de la Dreta de l’Eixample.

La instal·lació dels semàfors de Mortadel·lo i Filemó, una iniciativa del professor navarrès Francisco Javier Ibáñez, ha tingut un ampli suport social, gràcies a l’estima cap als personatges i el seu creador, i és un reconeixement més al dibuixant Francisco Ibáñez i a la seva obra.

Aquests semàfors tenen les mateixes característiques que els models actuals que s’instal·len a la ciutat: són grocs, amb leds i de policarbonat, amb un nucli d’alumini que proporciona una alta resistència al vent i a les col·lisions de vehicles, i estan equipats amb dispositius sonors per a invidents.