La transformació del 2n tram de la Meridiana, en clau de festa

Els barris que travessa celebren amb una festa veïnal l'arranjament del 2n tram remodelat de l'av. Meridiana, entre els carrers Mallorca i Josep Estivill, que completa la nova secció de l'avinguda al seu pas pels barris de Sant Martí

..
31/10/2022 - 16:21 h - Urbanisme i infraestructures Districte Sant Martí

L’av. Meridiana avança en el seu procés de transformació cap a un espai més humà allunyat de l’autopista urbana que havia estat fins ara. El nou recorregut entre el parc de les Glòries i el carrer Josep Estivill és ja una realitat amb la reducció del trànsit i l’obertura d’espais d’estada més amables i verds.

Per celebrar l’entrada en funcionament del tram comprès entre els carrers Mallorca i Josep Estivill, el segon que es transforma, diumenge 6 de novembre al matí tindrà lloc una festa ciutadana a la plaça Ferran Reyes amb la participació de persones, entitats i serveis dels barris dels entorns.

La festa veïnal de celebració tindrà lloc el diumenge
6 de novembre al matí, amb
jocs infantils, tallers, actuacions musicals i una xocolatada

La celebració inclourà l’exposició d’entitats i diverses actuacions, com ara del grup de zumba del Centre Cívic Navas, de balls en línia de l’Assoc. de Veïnat del barri i amb l’actuació del raper LGR, que oferirà un recital sobre el seu darrer llibre.

La rehabilitació completa el tram dels barris de Sant Martí

La transformació de l’avinguda Meridiana en un eix ciutadà amb més verd i més espai per al vianant i la mobilitat sostenible afegeix un nou tram de manera que ja s’ha reurbanitzat tota la part de la Meridiana que pertany als barris del Clot i del Camp de l’Arpa, al districte de Sant Martí.

La nova Meridiana té dos carrils per al trànsit general i un per a transport públic a cada banda, cosa que implica l’eliminaciód’un carril de circulació motoritzada en cada sentit. Els carrils bici que hi havia a les voreres s’han traslladat a la mitjana central que fa 9,5 metres d’amplada i hi incorpora un parterre de 2,6 metres a cada costat amb una filera d’arbres grans i enllumenat.

A més, les interseccions amb els carrers de la Nació, Trinxant (al costat muntanya), Múrcia i Palència tenen una vorera de plataforma única amb prioritat per a vianants, cosa que fa guanyar extensió a la vida veïnal.