El Poblenou pacifica el carrer del Taulat, una artèria vital al barri

La remodelació del c. Taulat afectarà el tram entre el carrer de la Llacuna i la rambla del Poblenou, i amb una nova disposició de plataforma única, millorarà l'accessibilitat i donarà prioritat a les persones

Imatge virtual del c. Taulat
19/11/2023 - 12:20 h - Urbanisme i infraestructures Districte Sant Martí

El nucli antic del Poblenou comptarà amb un nou carrer amb plataforma única amb prioritat per als vianants. Serà el carrer del Taulat, en el tram comprès entre el carrer de la Llacuna i la rambla del Poblenou, que es transformarà en un nou entorn més agradable, pacificat, i amb prioritat per a les persones i les bicicletes.

En aquest espai de pols veïnal tan simptomàtic, s’hi col·locaran bancs i cadires en llocs estratègics, s’hi plantarà nou arbrat, s’instal·larà nou enllumenat i s’implantarà la xarxa municipal de recollida pneumàtica per fracció de rebuig. Igualment, permetran la millora de les condicions d’accessibilitat en l’àmbit d’intervenció.

Els treballs, que es desenvoluparan al llarg de 2 anys i mig,
provocaran una inversió d’5,9 M€
i afectaran una superfície de 5.840 m2

A finals de novembre tindrà lloc una primera fase en el tram comprés entre els carrers de la Llacuna i la rambla del Poblenou d’una durada aproximada de 9 mesos i, en acabar, començarà una segona fase en el tram comprès entre la rambla del Poblenou i el carrer de Bilbao que es preveu que pugui durar uns 18 mesos.

Per tal de fer-ho possible, caldrà tallar el trànsit rodat d’aquest tram i es deixarà l’accés a guals i serveis del passatge Aymà en doble direcció, des del carrer de Fernando Poo. A més, el tram d’aquest passatge, entre el passeig de Calvell i el carrer de Fernando de Poo canviarà el sentit de circulació mentre durin les obres.